La nova Biblioteca Municipal del Papiol “Valentí Almirall” s’espera que es transformarà en els propers anys en el motor cultural del poble; un espai que s’ha plantejat com a punt de trobada comunitari per afavorir la cohesió social

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a nova Biblioteca, que formarà part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, es concep com a centre d’informació i recursos, espai per a la promoció de la lectura, la formació permanent i l’aprenentatge.

L’espai per a entitats, amb 5 aules diferents (+ 2 polivalents) que es podran reservar des de l’Ajuntament o la mateixa Biblioteca, es pretén que enforteixi el teixit associatiu del poble, ja que permetrà la seva interacció, a més facilitar-los la possibilitat de realització d’activitats, tallers i cursos diversos.

La Biblioteca ha tingut un cost de 2.580.669,10 euros , que han assumit entre l’Ajuntament , la Diputació de Barcelona, i la Generalitat.

Amb el carnet de soci es podran consultar tot tipus de documents en qualsevol suport: llibres, revistes, CD i DVD, entre d’altres, d’un fons documental de 9.000 documents. També es podrà accedir gratuïtament a Internet i fer ús de diverses bases de dades electròniques, enciclopèdies i diaris, etc. La Biblioteca compta també amb una àrea infantil i una sala d’actes amb capacitat per a 50 persones que acollirà activitats de caràcter cultural, social i educatiu.

“I ara només falta que us la feu vostra!!!”. D’aquesta manera va concloure Albert Vilà, alcalde del Papiol, el seu parlament durant la inauguració de la nova Biblioteca Municipal del Papiol “Valentí Almirall”,  el passat divendres 27 d’abril. Una inauguració que va comptar amb la presència del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, i el vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, i a la que van assistir molts ciutadans i ciutadanes del municipi.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here