Entrevista a dos liquidadors de Fukushima i Txernòbil

Tomonori Watanabe i Svetlana Margolina són liquidadors de Fukushima i Txernòbil, respectivament. Liquidadors és el nom amb el qual es coneix als bombers, obrers i voluntaris que s’ocupan de minimitzar els riscos dels accidents nuclears. En motiu de la Setmana d’Acció Europea Per un Futur Sense Txernòbil ni Fukushima, l’Associació de Collbató per la Solidaritat va organitzar una conferència en la qual els dos liquidadors van explicar la seva experiència de primera mà en aquest municipi del Baix Llobregat.

Tomonori, quina és la teva experiència personal de l’accident de Fukushima?

L’11 de març ens va arribar la notícia del terretrèmol i vam començar a veure a la televisió imatges devastadores, molt cruels, que no havíem vist mai. Uns dies després, vaig començar a escoltar paraules molt tècniques que mai havia sentit, com  ciber, que és la unitat de mesura de radiació rebuda, i moltes altres paraules que no coneixia.

El contingut que hi ha a continuació només es visible amb la subscripció anual. Si estàs subscrit, introdueix les teves dades d’accès aquí. Si no ho estàs, pots subscriure’t a elBaix.cat en el següent enllaç: Ets del Baix?

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt