El Govern de la Generalitat s’ha compromès a elaborar, abans de l’estiu, un estudi sobre el retrocés de les platges del litoral gavanenc i de Viladecans. Aquest futur estudi actualitzarà les dades d’un anterior que ja reconeixia l’existència d’aquest problema

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]quest acord és producte del compromís aconseguit per la portaveu del grup parlamentari d’ERC, Anna Simó, el passat 18 d’abril, arran de la petició de control de compliment de la Resolució 234/IX del Parlament, aprovada el 14 de desembre de 2011, en la que s’insta el Govern “a fer un estudi de l’estat de les platges de Gavà i Viladecans, per tal de comprovar els efectes sobre la dinàmica litoral i de possible retrocés costaner que pogués ésser resultat d’actuacions en la façana litoral”.

El portaveu del grup municipal d’ERC-Els Verds-Independents per Gavà, Andreu Pérez i Lorite, ha recordat que “aquestes iniciatives parlamentàries han nascut de la ja històrica preocupació de molta gent de Gavà pel retrocés de les seves platges, que hem traslladat al nostre grup parlamentari”, i ha subratllat la importància que “novament la Generalitat reconegui que les obres d’ampliació del port i el qüestionat desviament del riu Llobregat hagin provocat una greu afectació dels corrents marítims, i amb ells una erosió ben visible del nostre litoral”.

Andreu Pérez ha subratllat la importància d’aquest estudi, ja que “si, com és d’esperar, reconeix el retrocés i el seu origen, tindrem els suficients arguments oficials a la mà per promoure les actuacions institucionals que evitin que part de les nostres platges acabin quasi desapareixent”.

Així mateix, el portaveu d’ERC-EV-IxG ha lamentat que “en tots aquests anys no hem tingut al costat el govern municipal de Gavà, quan haurien de ser els primers en lluitar davant la resta de les institucions per resoldre aquest greu problema; que afecta tant el nostre paisatge litoral com el futur turístic de la ciutat. Esperem que al final, com ha passat amb el soroll dels avions, s’acabin sumant, ni que sigui per fer-se la foto”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here