El Consell Català del Moviment Europeu organitza un any més la Setmana d’Europa als Municipis de Catalunya coincidint amb el Dia d’Europa, el dimecres 9 de maig. Castelledefels es troba entre els 17 municipis que hi participen.

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a celebració d’enguany ve marcada pels efectes de la crisi econòmica en la confiança sobre el projecte europeu, la unitat institucional i l’estabilitat de l’euro. Amb tot, l’esperit europeista del president d’aquesta institució, Lluís Maria de Puig, el porta a afirmar que la sortida de la crisi “només te solució en el marc europeu”.

Durant aquesta setmana 17 municipis acolliran un dens programa d’activitats. L’acte institucional, amb la lectura de la Declaració del Dia d’Europa, i el concert del Dia d’Europa se celebraran a la capital catalana. “Farem europeisme fins on puguem”, es resignava el president del Consell Català del Moviment Europeu, Lluís Maria de Puig. Conscient que “ara no és gaire fàcil explicar Europa”, aquest europeista convençut no ha desistit de defensar-ne les bondats en la presentació de la XII Setmana d’Europa als Municipis de Catalunya.

Així, partint d’una concepció d’Europa com “una història d’èxit”, és com aquesta institució vol aprofitar la setmana d’activitats per “fer pedagogia” entre els ciutadans, començant per fer-los coneixedors de l’entramat institucional que governa la Unió, i que “la fa molt complicada d’entendre”, ha assegurat de Puig.

A més, el president de la institució ha aprofitat l’ocasió per explicar que el model “municipal” de celebració de la Setmana d’Europa que van impulsar des del Consell Català no només ha funcionat aquí, sinó que a nivell de l’Estat i d’altres països europeus -on també es fan actes en aquestes dates- s’han interessat per aquest “model”.

Des d’ahir i fins diumenge vinent, 17 municipis catalans acolliran actes vinculats a la difusió del projecte europeu, des de xerrades, cursos i debats, fins a concerts o exposicions. Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Manresa, Roses, Sant Pere de Ribes o Sentemenat, són algunes de les poblacions que participen en la Setmana d’Europa als Municipis de Catalunya. La única ciutat representant del Baix Llobregat serà Castelldefels.

Des del Consell del Moviment Europeu s’ha redactat la Declaració del Dia d’Europa 2012, que ha estat ratificada per diverses institucions públiques i que fixa la posició de la institució respecte el projecte europeu. El text reitera els beneficis de la pertinença de l’estat espanyol a la UE, recorda que enguany se celebra l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional, i desgrana una “estratègia socioeconòmica” pel futur de la Unió.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here