La llera del Llobregat, la Colònia Güell o l’ermita de Sant Ramon, connectats per un camí d’oci que envolta Sant Boi i discorre per espais fluvials, forestals, agrícoles i urbans

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]l llarg de 17,9 km els ciutadans poden passejar per espais tan diversos com la llera d’un riu, el Llobregat; muntanyes boscoses; conreus; ciutats i, inclús, una colònia industrial. Tot això recorre el nou camí, anomenat ‘Anella Verda’, que envolta Sant Boi, passa també per Santa Coloma de Cervelló i Sant Climent i connecta espais com l’ermita de Sant Ramon o la Colònia Güell.

L’Estat l’ha habilitat per 886.297 euros. Una xifra que, segons el subdelegat del govern espanyol a Barcelona, demostra “l’estima amb què el govern d’Espanya” tracta el Baix Llobregat. Ho ha dit pocs dies després que el president del Consell Comarcal acusés l’Estat de “marginar” la regió als pressupostos.

El camí anomenat ‘Anella Verda’ comença a la llera del riu Llobregat, prop de l’estació de FGC de Sant Boi. Des d’allà puja passant pel parc fluvial i pel parc agrari fins a la Colònia Güell. Llavors s’endinsa per la muntanya, cap a la masia de Can Palós, i envolta el Montbaig per darrera, per la falda que mena a Sant Climent. Després puja fins al cim d’aquesta muntanya, on hi ha l’ermita de Sant Ramon que es pot veure des de molts punts del Baix Llobregat. I, finalment, descendeix fins a la ciutat de Sant Boi per acabar al Parc de la Muntanyeta. La ruta semicircular també té un trencant que s’apropa a la Font de Golbes.

L’Estat ha arranjat el camí, ha fet plantacions a la zona agrària que l’envolta, ha col·locat una barana rústica i ha senyalitzat l’itinerari amb plafons indicatius i informatius. A més, ha construït una passera de fusta per sobre de la carretera de Sant Boi a Sant Climent, a l’estret de Roques, que fa 31 metres de llargària i dos d’amplada.

“És un camí que relliga quatre zones ecològiques i pots anar veient els canvis i com cada zona és diferent”, ha comentat l’alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, que ha destacat que es tracta d’un itinerari que té la voluntat d’atreure visitants no només santboians, sinó també de tota l’àrea metropolitana.

Per això Bosch també ha destacat que, a banda de l’estació de Sant Boi, el camí també passa per dues parades més dels Ferrocarrils de la Generalitat: la de Ciutat Cooperativa i la de la Colònia Güell. Per tant, els ciutadans poden accedir amb el carrilet a l’itinerari, i ho poden fer carregant al tren les seves bicis, si volen.

Per la seva banda, el subdelegat del govern espanyol a Barcelona, Emilio Ablanedo, ha destacat la inversió realitzada per l’Estat. “Cal destacar l’atenció i l’estima amb què el govern d’Espanya tracta aquesta comarca en uns moments molt durs”, ha defensat el polític pocs dies després que el president del Consell Comarcal i alcalde de Gavà, Joaquim Balsera (PSC), assegurés que l’Estat “margina” la comarca en uns pressupostos per al 2012 que obvien obres com el soterrament de les vies a la capital, Sant Feliu, o posposen la finalització d’altres com la variant de la N-340 a Vallirana.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here