La plaça de les Cultures de Martorell està acollint, durant tot el dia d’avui, diversos actes polítics, lúdics i reivindicatius

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]squerra Republicana de Catalunya està celebrant avui la Festa Republicana del Baix Llobregat i l’Hospitalet, una jornada de caràcter formatiu, polític, social, gastronòmic, festiu i reivindicatiu, que té per objectiu convertir-se en una eina de cohesió entre la militància i alhora ser una oportunitat per fer créixer els vincles amb el teixit associatiu de la comarca i amb la seva ciutadania.

“Estem en guerra, estan dissenyant la societat postindustrial basada en la precarietat social”, ha afirmat Joan Tardà, diputat per ERC al Congrès dels Diputats, en la seva intervenció en l’acte polític que ha tingut lloc aquest matí. Tardà també ha afegit, en referència a CIU, que per “qualsevol pacte fiscal que no tingui com a terra el concert econòmic, que no comptin amb nosaltres”. D’altra banda, Enric Rimbau, membre del Secretariat Nacional de la Intersindical-CSC, que també ha participat en la Festa Republicana, ha reivindicat el paper del sindicalisme nacional i de classe en qualsevol procés de construcció nacional.

En el marc de la Festa, Anna Simó, Portaveu d’ERC al Parlament de Catalunya, ha presentat la campanya “Prou espoli”, que ERC ha iniciat aquest mateix dissabte i que s’allargarà fins a finals d’octubre. L’objectiu de la campanya és denunciar l’espoli fiscal que pateix Catalunya i “bastir la República Catalana independent” com a sortida a aquesta situació. La portaveu republicana ha afirmat, en referència a CiU, “el vostre pla B ha de ser el nostre pla A: el referèndum per la independència”.

Oriol Junqueras, president d’ERC i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, ha destacat en la seva intervenció que “no n’hi ha prou amb discursos, i el que cal ara és estar al costat de la gent cada dia”.

Junqueras, que també ha criticat l’Estat espanyol “perquè no respecta els pactes”, ha dit, en referència a la instal·lació al Baix Llobregat del macro-complex de casinos conegut com Eurovegas, que “no podem estar d’acord amb models de baix valor afegit com Eurovegas” i que “atès que el nostre territori és un bé escàs, no el podem malgastar”.

La Festa Republicana continua aquesta nit amb el Concert Jove, que se celebrarà a Ca n’oliveres, amb les actuacions de The Outsiders, Caraja’s Van, Artmònix, Joanlaia Band, PD Barrut i PD Kevin Avilés.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here