Moltes ciutats de la comarca realitzen xerrades i actes de protesta contra les participacions preferents. Les mobilitzacions ciutadanes han cristal·litzat en molts casos en mocions aprovades als plens municipals

A Sant Feliu de Llobregat es va realitzar una cercavila de denúncia contra les preferents, el passat 15 de juny

Al voltant de 50 persones, la majoria gent gran i jubilades que van dipositar els seus estalvis a diferents caixes i bancs, van respondre a la convocatòria de la campanya Estafabanca, amb el suport de Sant Feliu Indigna’t. Aquest mig centenar de manifestants va donar suport a aquesta mobilització, que volia denunciar l’engany que han patit més d’un milió de persones a tot l’Estat espanyol.

La mobilització es va iniciar al centre de la ciutat i desplaçar-se pels barris de La Falguera i La Salut. Les persones manifestants van entrar a les oficines bancàries per denunciar que els bancs i les caixes han robat als seus clients i clientes. A l’interior de les oficines, la comitiva va cridar consignes per assenyalar les responsables d’aquesta situació i denunciar i fer pública l’estafa.

De moment hi ha 100 famílies afectades mobilitzades a Sant Feliu contra el que consideren una estafa. Ja al mes març, al Ple de Sant Feliu es va aprovar per unanimitat una moció en defensa dels afectats per la contractació de participacions preferents emeses per diverses entitats financeres.

Gavà va acollir un acte sobre preferents el dia 26 de juny, convocat per ERC-Gavà

ERC-Gavà va organitzar un acte informatiu sobre les participacions preferents al que van assistir el diputat Pere Aragonès i un representant d’ADICAE per informar a la ciutadania sobre quines possibilitats tenen de recuperar els seus diners invertits.

L’acte es va celebrar a la sala d’actes del Casal d’Entitats Sant Jordi, i es va parlar sobre la problemàtica de les participacions preferents, que porta temps perjudicant greument moltes economies domèstiques. L’acte va comptar amb el diputat Pere Aragonès, especialista en el tema; el tècnic de consum de l’associació ADICAE, Àlex Daudén, que està assessorant moltes persones afectades; i el portaveu del grup municipal d’ERC-Els Verds-Independents per Gavà, Andreu Pérez i Lorite, qui en va ser el conductor.

Cal recordar que el passat mes de febrer, el ple municipal de Gavà va aprovar una proposta del grup d’ERC-EV-IxG de suport a les famílies afectades per aquestes participacions preferents que, en el cas de Gavà es calcula que podria arribar a afectar un miler de persones

Sant Vicenç dels Horts acollirà divendres 6 de juliol un acte sobre preferents, de la mà de la plataforma Estafa Banca

La plataforma ciutadana Estafa Banca ha convocat per divendres una xerrada informativa sobre participacions preferents. Reclamen que les entitats financeres els retornin els diners. L’acte se celebra divendres 6 de juliol a Can Comamala a les 18.30 h. Escolteu l’entrevista emesa a l’informatiu local Sant Vicenç al dia, a un dels seus membres, Roque Borrás.

Al Ple del mes de juny, es va aprovar per unanimitat una moció en defensa dels afectats per la contractació de participacions preferents. La moció denuncia l’abús en el que han incorregut moltes entitats financeres en la comercialització d’aquests productes i insta a comunicar al Banc d’Espanya i a la Comissió Nacional del Mercat de Valors la necessitat que intervinguin per restituir els drets dels usuaris afectats. La moció també acorda donar suport a les actuacions de les associacions d’usuaris d’entitats financeres en la informació i defensa dels afectats i la denúncia de les irregularitats comeses en la contractació i comercialització de participacions preferents.

A Sant Joan Despí hi ha concentracions cada dimarts al matí en contra de les preferents

Els veïns de Sant Joan Despí es concentren cada dimarts en contra de les participacions preferents. El motiu és reclamar els diners que, segons asseguren, els han robat les entitats bancàries. Els veïns se senten enganyats i afirmen que els bancs s’han aprofitat del poc coneixement de la gent. Els afectats van comprar les participacions sense conèixer ben bé el que això suposava, i quan han intentat recuperar els seus diners s’han trobat amb què no els els volen tornar. Els ciutadans surten a les 10h del matí i fan petites concentracions a les entrades de les entitats d’on eren clients. Les protestes es duen a terme tots els dimarts alternant amb el barri centre i el barri de les Planes.

L’Ajuntament de Sant Joan Despi, va proposar conjuntament amb d’altres ajuntaments, a través de la 0ficina Municipal d’Informació al Consumidor, que es doni suport derivant i informant a les persones afectades, de quines associacions estan denunciant les irregularitats comeses en la comercialització i contractació d’aquests productes financers.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here