Els republicans afirmen que seguiran treballant per tenir la informació i per convèncer la gent que aquest no és el model que el Baix Llobregat ni el País necessiten

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]hir va tenir lloc a la seu de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat una reunió entre representants dels càrrecs electes d’ERC al Baix Llobregat (formada per Jordi Albert, president comarcal i regidor a Sant Andreu de la Barca, Imma Prat, regidora a Sant Vicenç dels Horts, i Jordi Calatayud, regidor a Gavà) i el secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet, per abordar diverses qüestions al voltant del projecte Eurovegas i de la possibilitat que s’instal·li en terrenys del Parc Agrari i el Delta del Llobregat.

Abans de la reunió, el President comarcal Jordi Albert, va declarar que “tenim moltes preguntes per fer, i esperem respostes. Per això vam demanar la reunió amb el Conseller la setmana passada i per això som avui aquí”.

Amb aquestes paraules, Albert feia referència a l’acció que es va portar a terme la setmana passada, lliurant una carta a la Conselleria sol·licitant la reunió i desplegant una pancarta amb el lema “Defensem el Delta del Llobregat”.

Albert va explicar que plantejarien preguntes “de tots els àmbits, des de la ubicació o l’extensió que suposaria, fins a qüestions com l’encaix amb el model territorial i econòmic existent, les modificacions legals que es farien per facilitar la implantació o les inversions que caldria en infraestructures com accessos viaris o transport públic, entre d’altres”.

En acabar la trobada, el president comarcal es va mostrar “decebut per la manca d’informació i de transparència que segueix practicant el Govern de la Generalitat, no volent respondre a les preguntes argumentant que una negociació amb un inversor ha de ser privada” i va criticar que “no se’ns ha concretat pràcticament res del que hem plantejat, només alguns detalls petits com que s’havia parlat amb alguns ajuntaments com els de Cornellà o Sant Boi; i que les ARE’s previstes en alguns municipis no es veurien afectades”.

Pel republicà, la única cosa clara que s’ha extret de la reunió és que “si el projecte ve a Catalunya serà segur al Baix Llobregat, concretament a la zona del Delta”.

Albert va afirmar que des d’ERC “seguirem treballant per tenir tota la informació i per seguir convencent a la gent dels nostres pobles i ciutats que aquest no és el projecte que el Baix Llobregat i el País necessiten per sortir endavant, superar la crisi econòmica i tornar a generar ocupació. No descansarem en la defensa del Delta del Llobregat i de les oportunitats de la gent que hi viu”. En aquest sentit, va recordar que la setmana passada el grup parlamentari d’ERC, a través de la seva portaveu Anna Simó, va realitzar una trentena de preguntes orals al Conseller d’Economia i que avui, durant el Ple del Parlament, la mateixa Simó interpel·larà al Conseller de Territori i Sostenibilitat sobre la qüestió.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here