Es pot participar a la campanya amb l’adhesió al manifest i amb una fotografia. Amb totes les que rebin elaboraran una imatge col·lectiva

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap] més de les xarxes socials, la campanya posa a la disposició de totes aquelles persones interessades en participar-hi un espai on fer-se les fotografies. Avui, des de les 9 a les 14 hores a la Plaça Catalunya de Sant Boi o el dimarts dia 24 de juliol, de 9 a 20 hores a la plaça de l’Ajuntament de la mateixa localitat, s’hi podran trobar aquests punts de recollida d’adhesions.

En el Manifest de la campanya, les entitats impulsores afirmen que “la situació de crisi financera i econòmica que estem vivim està portant a un fals debat sobre la suposada contraposició entre la solidaritat interna i la solidaritat cap a l’exterior. No es tracta d’escollir entre atendre a les persones de casa nostra que pateixen les conseqüències d’aquesta crisi i la solidaritat cap a les persones del països del Sud que, des de fa molt de temps, veuen vulnerat el seu dret fonamental a viure amb dignitat”.

“En un món tan interdependent com l’actual, les accions contra l’exclusió social al nostre entorn més proper i la cooperació al desenvolupament són l’expressió d’una mateixa visió solidària i de lluita contra la pobresa, les seves causes i conseqüències, ja sigui a Sant Boi, als països africans del Sahel, a Nicaragua o a qualsevol altre indret del món”, explica el Manifest.

Per als promotors de la campanya, “la convicció que la solidaritat no té fronteres s’ha de convertir en un compromís personal, col·lectiu, institucional i polític per la justícia social al qual tots i totes estem cridats. Des del món local, des del municipi, veiem les cares de la crisi en molts i moltes dels i de les nostres conciutadans i conciutadanes. I també des de les ciutats veiem el nostre món global a on 830 milions de persones passen fam cada dia”.

Així doncs, el Manifest considera que cal defensar la cooperació i la solidaritat com un valor ètic i social imprescindible per a fer realitat un món a on tothom, a tot arreu, gaudeixi el que proclama l’article 22 de la Declaració Universal dels Drets Humans: “Tota persona té dret d’obtenir la satisfacció dels seus drets econòmics, socials i culturals mitjançant l’esforç nacional i la cooperació internacional segons l’organització i els recursos de cada país”.

“Jo dono la cara per la cooperació i la solidaritat” és una campanya de mobilització ciutadana per reivindicar i visibilitzar aquest compromís personal i col·lectiu que comparteixen totes les persones que hi donen suport, participem o en són beneficiàries en projectes de cooperació internacional.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here