El certament Edurecerca preveu la participació d’estudiants de FP en empreses

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l departament d’Ensenyament ha creat amb el suport d’Innobaix, l’agència del Baix Llobregat que aglutina el consell comarcal, patronals i sindicats, els premis Edurecerca per potenciar la recerca i l’emprenedoria entre estudiants de batxillerat i de cicles formatius de grau superior de la comarca. Una categoria dels premis, que s’encetaran el curs vinent, preveu que l’alumnat de FP desenvolupi projectes a les instal·lacions d’empreses de la zona.

“La finalitat és l’establiment de contactes d’enriquiment mutu a partir d’un espai compartit on la protagonista sigui l’excel·lència educativa, vinculada al teixit social i empresarial”, ha explicat el departament en un comunicat.

A banda del departament d’Ensenyament i d’Innobaix, els guardons s’han impulsat amb la col·laboració del teixit associatiu i empresarial de la comarca, i també de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, la capital.

Recerca i Projectes

En la modalitat de Recerca i Projectes, entitats vinculades amb la comarca seran les encarregades de crear els premis. Els centres podran presentar un projecte per a cadascun dels premis convocats. Els que en resultin seleccionats es podran lliurar als Serveis Territorials de la comarca fins al maig del 2013. L’acte de reconeixement dels guanyadors i l’exposició dels treballs finalistes es farà el juny del 2013.

Reptes d’Empresa 

Respecte als projectes pertanyents a Reptes d’Empresa, les participants plantejaran una sèrie de desafiaments lligats a treballs del seu interès. Per al desenvolupament del projecte, es posarà a disposició dels alumnes participants els coneixements, instal·lacions i la tecnologia, d’acord amb les bases que s’estableixen pels diferents reptes.

Abans del 30 d’octubre es presentaran els projectes i durant el mes de novembre del 2012 s’emetrà el veredicte del treball guanyador per a cada desafiament. A finals del 2012 se signaran els corresponents convenis entre les empreses i els Serveis Territorials, i entre el novembre del 2012 i el maig del 2013, es desenvoluparà el projecte a l’empresa. Finalment, al juny del 2013 es reconeixeran i s’exposaran els projectes desenvolupats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here