ICV vol que Sheldon Adelson comparegui al Parlament per explicar el projecte d’Eurovegas

ICV vol que Sheldon Adelson comparegui al Parlament per explicar el projecte d’Eurovegas

El diputat d’ICV Jaume Bosch considera “molt greu” que el Govern català doni “totes les facilitats a un presumpte delinqüent”

El grup parlamentari d’ICV- EUiA presentarà al registre del Parlament una sol·licitud de compareixença del magnat nord-americà Sheldon Adelson perquè aquest expliqui al Parlament els seus projectes d’inversió a Catalunya i aclareixi les investigacions a les que està sotmès per possibles delictes greus.

Segons Jaume Bosch, diputat d’Iniciativa per Catalunya Verds, el seu grup parlamentari ha decidit sol·licitar la compareixença del magnat nord-americà  davant la negativa del Govern de la Generalitat a facilitar informació sobre la possible implantació d’Eurovegas a Catalunya.

Els motius de la compareixença  d’Adelson serien dos. El primer és que expliqui el seu projecte directament als representants del poble català, quines lleis, tant estatals com catalanes, demana modificar i com afectaria el projecte als terrenys del Parc Agrari del Baix Llobregat.

El segon motiu és que Adelson doni explicacions  sobre per què està sent investigat pel Departament de Justícia dels Estats Units, per la Securities and Exchange Comission també dels Estats Units, i per l’Estat nord-americà de Nevada. ICV també vol que Adelson doni explicacions sobre els motius pels quals diverses empreses subsidiàries de Las Vegas Sands han estat investigades i multades pel Govern de la Xina.

“És molt greu que el Govern de Catalunya negociï i doni totes les facilitats a un presumpte delinqüent, a qui el Govern de CiU ha tractat gairebé com un cap d’estat en les seves visites a Catalunya, mentre els estats més poderosos del món el tenen sota sospita”, afirma Jaume Bosch, diputat d’ICV al Parlament.

La votació de la compareixença d’Adelson es podria produir el mes setembre, precisament quan el magnat ha anunciat que adoptarà una decisió sobre la instal·lació d’Eurovegas. El mes de setembre el Parlament s’haurà de pronunciar també sobre la petició d’ICV-EUiA de compareixença de tots els consellers i conselleres del Govern de la Generalitat perquè expliquin com afectaria el projecte Eurovegas a les seves competències.

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt