Els termòmetres es segueixen enfilant des d’ahir. L’onada de calor no dóna treva i seguirà enfilant els termòmetres fins dijous o divendres, que és quan es preveu que finalitzi l’episodi

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]es temperatures seran similiars o fins i tot lleugerament més altes que les de la setmana passada, i oscil·laran entre els 28 i els 32ºC al litoral, entre els 32 i els 37ºC al prelitoral i entre els 34 i els 39ºC a l’interior. A més, continuarà restringit l’accés a 11 massisssos catalans i també es mantindrà la suspensió de realització d’activitats agrícoles a 313 municipis. Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) mantindrà activada la fase d’alerta del pla Procicat per onada de calor i també l’alerta del pla Infocat per alt risc d’incendis. Les temperatures extremes van arribar ahir al migdia.

Catalunya viurà avui el sisè dia consecutiu d’onada de calor i, segons els previsions, aquest episodi es podria allargar almenys fins dijous o divendres.

Les temperatures son similars o lleugerament més altes respecte a les de diumenge passat, tant mínimes com màximes. El vent seguirà una dinàmica molt semblant a la d’aquests últims dies a l’igual que la humitat. Aquesta pujarà a les nits, a les hores centrals del dia disminuirà a l’interior fins a valors del 30% i al litoral fins al 60%.

En fase d’alerta els plans Procicat i Infocat  

Protecció Civil de la Generalitat manté informats tots els ajuntaments, ens locals i empreses de servei públic i infraestructures públiques dels avisos amb les recomanacions i restriccions per a la ciutadania i les institucions.  Aquest dilluns seguia vigent l’alerta del pla Infocat per risc d’incendi amb predomini del perill molt alt i presència de perill extrem a diferents indrets de l’interior i prelitoral. El perill serà alt gairebé a tota la resta, i moderat només a zones elevades del Pirineu Occidental.

Així mateix mantindrà activada l’alerta del Procicat per onada de calor, mentre que el Departament de Salut manté activat el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la salut (POCS) en fase 2 (nivell màxim).

11 massissos tancats

De la seva banda, la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat ha informat que mantindrà les mesures incloses al  pla alfa 3 els primers dies de la setmana i que a mesura que les condicions millorin es desactivarà el pla.

En aquest sentit, com a mesura especial de prevenció es mantindrà la restricció d’accés als massissos de Les Gavarres, Massís de Cadiretes, Massís de l’Albera, Massís dels Ports Tortosa-Beseit, Tivissa-Vandellòs, serralada del Montsant, muntanyes de Prades, la Serra de Cardó-Boix, Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies- Sant Mamet i Rialb-Serra d’Aubenç, i a la riera de Merlès i la riera de Sadernes.

35ºC per primer cop a Barcelona aquest estiu

El Servei Meteorològic ha informat que aquest dilluns s’han superat per primera vegada aquest estiu els 35ºC a la capital catalana. S’han arribat als 35,1ºC a l’estació meteorològica situada al barri del Raval de Barcelona.

La passada nit ha estat la més càlida d’aquest any a gairebé tot el país, en molts casos a causa de la presència de de nuvolositat. Llevat del Pirineu i d’algunes fondalades de l’interior, ha estat una nit tropical -temperatura mínima superior a 20 ºC)-, fins i tot a més de 1.500 metres d’altitud. A la ciutat de Barcelona i en zones altes de l’interior i del prelitoral s’han enregistrat mínimes superiors als 25 ºC: 26,9ºC al Raval; 26,6ºC a Montserrat o 25,9ºC a Badalona.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here