Del 6 al 8 de setembre el Festival Altaveu porta al Baix Llobregat el repertori més ric i variat de l’actualitat de la música del país

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l Festival Altaveu arrenca avui amb l’entrega dels Premis Altaveu que, en la seva 24a edició, han distingit a la Cobla Sant Jordi, Els Amics de les Arts, Joan Chamorro i Andrea Motis, Maika Makovski, Verd i Blau, la plataforma de microfinançament col·lectiu Verkami i el Festival PopArb.

A partir de demà, Sant Boi de Llobregat s’omplirà de música i bones vibracions amb actuacions nacionals i internacionals. Entre els noms propis d’aquesta edició hi ha propostes tan diferents com el pop dautor d’Els Amics de les Arts i Darren Hayman, l’electrònic de La Casa Azul, The Whip i Mendetz o el mestissatge de l’Orquestra Àrab de Barcelona, Txarango o Las Migas.

Bandes catalanes

Els Amics de les Arts, gràcies a la qualitat de la música del seu primer disc (“Catalonautes”), presentarà “Espècies per catalogar”, que els ha consolidat definitivament, i La Casa Azul, un grup innovador format per cinc membres liderats per Guille Milkyway, portarà un espectacle de llum i tecnologia brillant en directe. Es tracta de dues bandes catalanes que ja són part de l’espai més mediàtic de la música.

Presència internacional

El certamen recupera la presència internacional amb Darren Hayman i The Whip, denominació d’origen britànica, el cantautor i antic vocalista de la mítica banda Hefner i uns mestres de les pistes de ball amb un directe trepidant.

Mestissatge

La programació continua amb Txarango, saba nova de mestissatge i tot un fenomen a casa nostra amb una enèrgica fusió de “reggae”, son i notes de rumba d’una gran classe musical i literària, L’Orquestra Àrab de Barcelona, sons nord-africans amb arrels catalanes, Mendetz, pop i més pop, de l’electrònic, amb sintetitzadors i guitarres contundents, i Las Migas, les reines del flamenc renovat.

Frontera

I com sempre també hi ha un apartat dedicat a l’Altaveu Frontera, amb l’objectiu de promoure autors emergents, en aquesta ocasió de la mà del pop d’autor de Tona Gafarot, Albert Freixas, Esther Condal i Yacine & the Oriental Groove. Tots ells estaran acompanyats d’uns convidats de luxe: els “swingers” Los Mambo Jambo i el so peculiar dels Manos de Topo.

Es pot consultar la programació completa del Festival Altaveu a l’agenda d’elBaix.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here