Ahir, en el marc de la Festa Major, van descarregar un 4 de 8, acreditant-se com una de les grans colles del país

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]ls Castellers d’Esplugues van assolir un repte que feia molts anys que perseguien: van descarregar el primer castell de 8 dels seus 18 anys d’història, passant de ser una colla de set a una colla de vuit, categoria que els acredita com una de les grans colles del país.

En la Diada Castellera de la Festa Major d’Esplugues, acompanyats dels Capgrossos de Mataró i els Castellers de Sabadell, van descarregar un 4 de 8 impecable, un castell d’alta dificultat en el món casteller i amb una forta càrrega emocional per als membres de la colla, que han hagut de sobreposar-se a un curs molt dur, amb la mort d’un company que era clau per fer realitat el 4 de 8 i a qui els Cargolins li han volgut dedicar aquest castell.

El 4 de 8 va pujar al primer peu i ho va fer amb relativa rapidesa, mantenint les mides del castell en tot moment fins a l’aleta. La descarregada, el moment del castell que generava més dubtes, no va donar tants problemes com es podia esperar, gràcies a que el castell va seguir mantenint la forma i que la canalla va sortir molt ràpidament.

Un cop assolit el gran objectiu, la plaça va esclatar d’èxtasi, conscient que aquell castell era el fruit de molts anys de treball.

L’actuació no va acabar aquí, sinó que els cargolins van tornar a portar a plaça un castell que no havíen intentat mai: el 7 de 7. Aquesta estructura no comportava les mateixes dificultats que el 4 de 8 i, gràcies a l’elevat nombre d’efectius de pinya, es va poder descarregar amb solidesa. Els Castellers d’Esplugues van tancar la diada amb un 5 de 7 i dos pilars de 5 i dos de 4.

El 4 de 8 descarregat ahir confirma la trajectòria meteòrica dels cargolins en els darrers anys: el 2002 van fer el seu primer castell de gamma alta de set, el 4 de 7 amb agulla. I, després d’uns anys de pausa, el 2008 van començar amb el 5 de 7, una progressió sense pausa que els va portar a esdevenir la millor colla del Baix Llobregat, per davant dels de Cornellà, i a guanyar el concurset de Tarragona, l’octubre passat. Ara, han fet un pas més i ja són colla de vuit.

Durant tota la setmana els cargolins han volgut assegurar l’èxit de la diada organitzant tres assajos oberts, on han convidat a la ciutadania espluguenca i a membres d’altres colles a fer pinya plegats. En l’assaig de dimecres passat, en una plaça d’Esplugues, es va poder veure amb els Cargolins als castellers de Sant Feliu, de Sabadell i Minyons de Terrassa, entre d’altres.

Fotografies: Ferran Jané i Just Fosalva 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here