Puig assegura que una major capacitat de decidir suposa “un input” en els comptes de resultats empresarials. El conseller admet que percep “inquietud” entre l’empresariat pel nou cicle polític però els demana que “no s’espantin”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]é que hi ha un procés que inquieta molts de vostès, ha admès el conseller d’Interior, Felip Puig, (CiU) davant d’un auditori molt escèptic amb el procés de transició nacional encetat pel Govern: un fòrum empresarial, organitzat per una patronal llobregatina. Puig ha acudit aquest matí a fer-hi una conferència, i els ha demanat que “no s’espantin”. La major capacitat de decidir per part de Catalunya, els ha assegurat, “és un input en els seus comptes de resultats”. I, davant de les reticències que li han expressat alguns, ha reivindicat que “necessitem també emprenedors polítics” que s’adaptin als nous temps.

“Obviaré el míting i li faré la pregunta prevista”. Així ha introduït aquest matí la directora general de l’Associació Empresarial de l’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL), Maria Rosa Fiol, la seva interpel·lació, que ha obert el torn de preguntes posterior a la conferència de Felip Puig al Fòrum Empresarial del Llobregat que organitza aquesta patronal.

L’etzibada resumia la suspicàcia amb què alguns empresaris associats a aquesta patronal llobregatina han escoltat el conseller, que ha dedicat gran part de la seva conferència a explicar-los perquè el procés de transició nacional accelerat pel Govern després de la manifestació de la Diada beneficia també el teixit productiu.

Per fer-ho els ha parlat amb llenguatge d’empresa. “Necessitem també emprenedors polítics; l’immobilisme, l’estatus quo, amb la velocitat amb què canvien les coses avui al món, ens porta a situacions de bloqueig i d’empobriment”, ha argumentat el polític convergent. “I hi ha situacions de risc, però qui són gent arriscada, si no els empresaris?”, els ha interpel·lat.

“No s’espantin; aquí hi ha tres o quatre persones que formen part d’una estructura d’estat propi”, ha dit, referint-se a la cap i els sotscap de la regió policial metropolitana sud dels Mossos i el responsable de l’ABP de l’Hospitalet, que també han acudit a la trobada. D’aquesta forma, Puig ha volgut subratllar que ja hi ha estructures d’estat propi, i ha remarcat que aquestes han beneficiat una àrea, l’hospitalenca i llobregatina, molt propera al port i l’aeroport i a diverses universitats de les quals es beneficien les empreses.

Per tant, ha afegit, “tot això és un input en els seus comptes de resultats; tota aquesta necessària captació de major capacitat de decidir sobre les inversions, les infraestructures, les polítiques fiscals, els nostres impostos… és una ‘facility’ i una entrada en els nostres comptes de resultats com a empresa i com a país”. Puig també ha defensat, en aquest sentit, les oficines comercials de la Generalitat al món.

Ho ha dit després que, en una altra pregunta, una altra empresària li fes notar la seva preocupació pels efectes que sobre el comerç exterior i sobre les inversions estrangeres podria tenir el procés de transició nacional. Uns temors en els quals ha insistit després del debat el presentador i president de l’AEBALL, Manuel Rosillo.

 A la premsa estrangera “el tema català s’està barrejant amb aquestes manifestacions que hi ha a Madrid, i n’estan fent un fet únic, quan és molt diferent”, ha considerat Rosillo.”Això ens preocupa perquè crea desconfiança, i no hi ha cosa pitjor per a l’economia que la desconfiança; sobretot la desconfiança d’aquells dels quals depenem, dels que ens deixen els diners per continuar vivint”, ha afegit.

I, en clau interior, ha afegit una altra suspicàcia. “Dins de l’empresariat hi ha aquesta mena de preocupació perquè de l’activitat econòmica, de les empreses i dels seus treballadors surt la sang que ha de regar tot això”, ha explicat, i per tant “hauríem de tenir molt clar quan costa el que realment es vol fer perquè això caurà novament a sobre dels empresaris”, ha demanat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here