Durant tot aquest cap de setmana, s’ha celebrat el Barrejant 2012, enguany lligat a la campanya que convida la ciutadania a donar la cara per la solidaritat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]ón moltes les activitats i esdeveniments que Sant Boi ha acollit durant aquest cap de setmana. Divendres, la conferència inaugural, la professora de la Universidad Carlos III de Madrid María José Fariñas, que va parlar sobre “Cooperació i crisi de l’estat del benestar”. Tot seguit, va tenir lloc el sopar solidari i l’actuació d’Andrea Motis Trio.

Dissabte, es va formar un mural, com a continuació de la campanya ‘Donem la cara per la cooperació i la solidaritat’ i, després, es va celebrar el ja tradicional dinar popular. La tarda del mateix dia 6 va tenir  lloc la projecció de la pel·lícula “Las nieves del Kilimanjaro” i una taula rodona sobre el perquè de la cooperació per afavorir el desenvolupament amb tres especialistes en aquest camp: Carlos Gómez Gil, professor de la Universitat d’Alacant; David Llistar, cofundador de l’Observatori del Deute en la Globalització de la Càtedra de la UNESCO, i Aboudine Gasmi, delegat de Sindicalistes Solidaris al Marroc. La taula va estar moderada per Mª Dolores Masana, de Periodistes sense Fronteres.

Després del col·loqui , dues actuacions. La primera la del grup de música llatina i mediterrània Zulu, autors juntament amb Cultura F del tema musical del “lip dub” que es va registrat la tarda del mateix dissabte. L’altra actuació va ser la dels portuguesos Terrakota, barreja de percussió, i ritmes africans. Entre les dues actuacions, els Diables de Casablanca van omplir de foc el carrer d’Antonio Machado.

Però al Barrejant 2012 encara li resta un dia sencer d’activitats. Avui al matí tindrà lloc el mercat d’intercanvi i altres activitats per a les famílies i es pot continuar gaudint de la fira d’entitats i el conegut com Bar-Rejant (bar que ofereix begudes i altres productes saludables i ecològics).

Estan programades dues exposicions: una al Museu Can Barraquer produïda per Médicos del Mundo amb fotografies, entre d’altres, d’Alessandro Grassani, guanyador de la darrera edició del reconegut premi Luis Valtueña, i Sant Boi en el Món (a L’Olivera), mostra sobre els projectes solidaris municipals i les entitats solidàries de la ciutat. A més, es podran adquirir per 1 euro cadascuna, les estovalles individuals de l’edició, realitzades per les dones del Centre de Promoció Femenina de Koukangoune, de la població senegalesa de M’Lomp.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here