L’exposició, que ret homenatge als realitzadors audiovisuals del municipi, es podrà visitar al Cèntric Espai Cultural fins al febrer de 2013

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]questa tarda, a les 19h, la sala d’actes del Cèntric Espai Cultural acull la primera de les activitats paral·leles de l’Exposició “El cinema amateur del Prat”.

Es tracta d’un diàleg entre Fermí Marimón, productor, realitzador i empresari cinematogràfic, i Marga Gómez, directora de l’Arxiu municipal del Prat de Llobregat i historiadora.

En la sessió, que porta per títol, “El cinema amateur del Prat. Com eren i com es feien les pel·lícules”, es presentaran les pel·lícules de Josep Rosell Itarte i de “MEMMORTIGO”, de Delmir de Caralt.

El moviment cinematogràfic amateur pratenc està considerat com una de les experiències més interessants de la història cultural del Prat, i alhora, l’alt nivell assolit per alguns dels autors, el situen en un alt nivell en el conjunt del cinema realitzat per no-professionals a Catalunya.

El moviment amateur al Prat es pot situar entre 1949 i 1986. El 1949, impulsada per Jordi Bringué, es creà la Secció de cinema amateur de l’Agrupación Artístico Literària Cervantes i, a partir d’aquell moment, un grup de joves van començar a filmar pel·lícules, algunes de les quals són petites joies del cinema: Ballet burlón de Fermí Marimón, La colilla, de Jordi Bringué, i La carraca de Manuel Villanova són alguns dels títols emblemàtics d’aquest cinema. En els anys seixanta i els setanta van proliferar els concursos i les filmacions gràcies a l’aparició de formats assequibles com el super 8.

Els autors pratencs, que van obtenir premis i distincions en nombrosos concursos, van seguir treballant com a col·lectiu organitzat fins als anys vuitanta quan s’introdueix el vídeo domèstic. L’estrena, el 1986, de Peraustrínia 2004 es pot considerar com l’epíleg del moviment.

En el marc d’aquesta exposició, que vol retre homenatge a aquest col·lectiu de creadors audiovisuals, s’han programat diverses activitats paral·leles, amb la participació de representants del sector, que es portaran a terme des d’avui fins al mes de gener.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here