Augmenten anualment un 6,4% els passatgers intercontinentals mentre que els usuaris de vols domèstics cauen un 9,6%

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Aeroport de Barcelona ha tancat el mes de setembre amb un nou rècord de passatgers. Fins a 3.497.748 usuaris van passar pel Prat l’últim mes de l’estiu, xifra que suposa un increment del 4,8% respecte el mateix mes del 2011 quan es registrava el darrer rècord al voltant dels 3,3 milions de passatgers. La dada suposa tancar l’estiu amb un nou màxim històric després de superar mes a mes les puntes registrades fins aleshores.

En l’acumulat de l’any, el Prat registra un increment anual del 4,5% assolint els 27.620.667 usuaris.

Segueixen creixent els passatgers internacionals, tant els que provenen del mercat de la UE, que augmenten un 11,5%, com també els de vols intercontinentals, que ho fan un 6,4%. El mercat rus continua sent el que registra les quotes més altes de creixement i ja situa com el sisè país en nombre d’usuaris. Entre gener i setembre, el Prat ha registrat un increment del 46,4% de passatgers russos, el que suposa gairebé duplicar les xifres del 2011. També el mercat d’Ucraïna creix un 41%.

En vols intercontinentals, creixen els passatgers procedents de l’Orient Mitjà, un 35% més en relació al setembre del 2011, i a l’Argentina i el Canadà, un 18% i 15%, respectivament, gràcies a l’increment de vols i freqüències. Per contra, el mercat domèstic continua registrant dades negatives. L’Aeroport de Barcelona va perdre el setembre un 9,6% de passatgers nacionals en relació al mateix mes del 2011.

El mes de setembre es van realitzar 27.270 operacions, entre enlairaments i aterratges, una xifra que suposa una reducció de l’activitat del Prat de l’1% en relació al mateix mes del 2011. També en l’acumulat de l’any, l’Aeroport de Barcelona registra un 2,7% menys d’operacions en relació al gener i setembre del 2011.

Pel que fa a les mercaderies, el setembre el Prat en va transportar un 1,2% més el mateix mes de l’any passat, assolint la xifra de 8.037.094 quilos. En l’acumulat de l’any però, s’han tractat 71.114.075 quilos de mercaderies, un 2,4% menys que el 2011.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here