En un any, els passatgers de la T2 han crescut un 23% i els espais comercials de la Terminal han d’adequar-se a aquest creixement. Aquest, prové sobretot dels turistes estrangers, en especial dels russos

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls russos no només són el col·lectiu que més creix entre els turistes estrangers que visiten Catalunya sinó que són també els que deixen més rastre al seu pas per l’Aeroport de Barcelona. La despesa en compres i menjar d’un passatger rus al Prat és fins a set vegades superior a la d’un turista espanyol. Per aprofitar aquesta font d’ingressos dels turistes estrangers, l’aeroport ha desenvolupat un pla per gairebé duplicar l’actual oferta comercial i de serveis a la T2 i dimensionar-la  l’actual volum de turistes després que entre gener i setembre hagin crescut un 23% fins als 12,3 milions. Es remodelaran espais i se n’obriran 13 de nous fins a passar de 5.000 a 9.000 metres quadrats comercials.

Segons ha explicat la directora de l’aeroport del Prat Sonia Corrochano, els locals comercials i de restauració de la T2 s’han quedat petits davant l’actual moviment de passatgers. La que abans de l’ampliació del Prat era la única terminal del Prat “tenia fins ara botigues tancades perquè l’espai comercial estava adequat a la punta de 33 milions de passatgers que la terminal va registrar el 2007”, explica Corrochano.

Entre el gener i el setembre d’aquest any el Prat en el seu conjunt, sumant les terminals 1 i 2, s’ha registrat un increment anual del 4,5% fins arribar als 27.620.667 usuaris. Però aquest increment, que prové del bon comportament dels turistes estrangers,  s’ha donat sobretot a la T2 on fins a l’agost el nombre d’usuaris han crescut fins a un 23% fins als 12,3 milions de passatgers davant els 10 milions del 2011.

Per aprofitar la font d’ingressos que suposen aquests turistes estrangers que passen pel Prat, l’Aeroport ha posat en marxa un pla comercial per ampliar de 5.000 a 9.000 els metres quadrats comercials que té la T2. “Hem reobert botigues que fins ara teníem tancades i hem remodelat altres espais”, explica Corrochano.

Entre d’altres actuacions, es remodelarà un dels espais del Dutty Free que es farà més gran i es mourà de lloc per adequar-lo a l’increment de turistes i sobretot també als hàbits de consum dels passatgers, com els russos. El pla però contempla també ampliar l’actual zona per a vols internacionals i intercontinentals així com els punts de filtre i control de passatgers per oferir un pas més àgil i ampli als passatgers estrangers que arriben a la T2.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here