La Comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu ha incorporat les propostes de Gavà, perquè el nou reglament europeu de control de soroll no deixi “en indefensió” a la comarca

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’alcalde de la localitat baixllobregatina que ha presentat la bateria de propostes, Joaquim Balsera (PSC), destaca que el text aprovat garanteix l’equilibri entre els interessos econòmics i el respecte pel medi ambient. La Comissió de Medi Ambient al Parlament Europeu s’ha fet ressó de les demandes de Gavà per garantir el futur reglament europeu de control del soroll dels aeroports sigui respectuòs amb el medi ambient i amb la qualitat de vida de les persones que viuen a l’entorn d’aquestes infraestructures.

Així, en el seu informe, la Comissió de Medi i Ambient ha incorporat la pràctica totalitat de les esmenes presentades per Gavà a través del titular de la comissió, l’eurodiputat Andrés Perelló (PSC). Segons l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, “la incorporació de les nostres esmenes a l’informe final avala el treball que portem desenvolupant des de fa més de set anys per garantir l’equilibri entre un funcionament més eficient dels aeroports amb el respecte i el benestar de la ciutadania que viu a l’entorn d’aquestes infraestructures”.

Balsera afegeix que “el text original trencava aquest equilibri i decantava la balança a favor dels interessos dels operadors, en el nostre cas AENA, i de les línies aèries ja que rebaixava les exigències quant a la limitació de l’impacte acústic i fins i tot obria les portes a aplicar noves operatives clarament perjudicials per al territori”. La interpel·lació  de Gavà també permetrà que les administracions locals i els veïns i veïnes facin sentir la seva veu i defensar els seus interessos.

“El nou text   -explica l’alcalde- torna a involucrar el territori en la presa de decisions. Els ajuntaments i els veïns i veïnes tornem a ser considerats com a “parts interessades” i ens posa en igualtat de condicions amb els operadors i línies aèries”.

Això garanteix que les restriccions operatives s’apliquin prèvia consulta del territori. Gavà va presentar un total de 23 propostes de modificació, de les quals 19 es van portar al text final que s’ha sotmès a votació a la Comissió de Medi Ambient sent totes elles acceptades per aquest organisme. Ara, l’informe s’enviarà, per a la seva consideració, a la Comissió de Transport i Turisme el proper 6 de novembre. El reglament europeu es portarà a aprovació a començaments de 2013.

L’alcalde de Gavà adreçarà una carta a la ministra de Foment, Ana Pastor, i al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per exposar-los el suport de la Comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu a les esmenes presentades per Gavà per garantir els interessos dels veïns i veïnes de l’entorn aeroportuari. Balsera també remetrà l’escrit als eurodiputats catalans i espanyols Inés Ayala (PSOE), Luis de Grandes (PP), Izaskun Bilbao (PNB) i Ramon Tremosa (CiU), que formen part de la Comissió de Transports del Parlament Europeu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here