El candidat d’ICV-EUiA a les properes eleccions al Parlament va defensar ahir que “la política de retallades està fent patir a la gent com mai”, especialment a barris populars com el de San Ildefons, un dels barris més pobres de Catalunya, amb 4000 persones a l’atur

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]ixí ho va manifestar ahir des del barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat, on va visitar el CAP de San Ildefons i l’escola Torre de la Miranda, que exemplifiquen l’impacte de les retallades en les classes més populars. “En el darrer any, mentre s’ha aprovat l’amnistia fiscal per als defraudadors, s’ha perseguit als més pobres”, va dir Herrera, que per això considera que “alguns s’han oblidat de la cohesió social” que necessita un projecte nacional, va explicar.

El barri de Sant Ildefons és el més poblat de Cornellà i un dels més empobrits de Catalunya. Concentra més del 50% de les persones aturades de la ciutat (4.000). Ha patit les retallades en prestacions com RMI (150 PIRMIS vigents i pendents cobrar 32 i 126 no resolts) o desocupació, i en serveis com Educació i Salut (s’han reduït línies a un CEIP i s’han traslladat serveis del CAP de Sant Ildefons)

Herrera va estar acòmpanyat del diputat d’ICV-EUiA del Baix Llobregat, Jaume Bosch -nº4 de les llistes de la coalició per a les properes eleccions-, i d’altres candidats i candidates del Baix Llobregat per al proper 25 de novembre -com Candela López (nº18) o Ivan Arcas (nº45)-, així com del president comarcal d’ICV Baix Llobregat i regidor de Cornellà Arnau Funes, que va manifestar que “Sant Ildefons és l’exemple de les retallades que estan patint els barris populars de l’àmbit metropolità”.

La delegació ecosocialista va ser rebuda per representants de l’Associació de Veïns i Veïnes del barri, que han encapçalat les lluites contra les retallades en Salut i Educació, a Sant Ildefons i a Cornellà.

La Vaga General: “De la mateixa manera que a l’11-S vam reivindicar els drets nacionals, el 14-N reivindicarem els drets socials”

Herrera va comparar  la Diada amb la vaga convocada a altres països d’Europa per al 14 de novembre: “De la mateixa manera que a la Diada vam reivindicar els drets nacionals, el 14-N reivindicarem els drets socials, perquè això no es pot aguantar més”. “Avui la política de retallades està fent patir a la gent com mai”, va afegir.

De fet, Herrera va criticar les polítiques dels governs de Catalunya, de l’Estat i d’Europa i va engrescar a la ciutadania a mobilitzar-se el proper 14 de novembre, amb la convocatòria de vaga organitzada a altres països d’Europa. “El 14-N és una oportunitat per mobilitzar-nos en contra d’aquesta política tan injusta i inútil”, va dir Herrera, que creu que “cal resposta social, i el 14-N ha de ser l’expressió de canviar les politiques per substituir les retallades per la redistribució”.

L’ecosocialista preveu que “tindrem molts discursos que diran que la vaga no serveix per a res”, però també va animar a secundar-la perquè “el que no serveix és continuar com fins ara, plegar-se de braços o dir que no hi ha alternativa, com diu la dreta. Necessitem una reorientació de les polítiques”.

Tot i així, Herrera no només vol que la gent reivindiqui els seus drets, sinó que també espera que hi hagi “traducció política d’aquesta mobilització”. “La mobilització canvia consciències, però després serà amb el vot com podrem canviar les polítiques”. De fet, creu que la vaga del 14-N farà “recuperar la memòria” als ciutadans de cara a les eleccions catalanes: “A l’hora de votar estem triant qui porta el país endavant i amb quines polítiques, si mantenint privilegis o redistribuint esforços i la mobilització farà recuperar la memòria de quines han estat les polítiques que s’han fet i com han afectat a la vida quotidiana de la gent i amb la inutilitat en termes econòmics”, va assenyalar.

A més, Herrera va lamentar que “la dreta diu que no hi ha alternativa i proposen que ens pleguem de braços” i considera que “veient que els serveis públics es degraden cada vegada més, no ens podem creuar de braços, perquè vol dir que tindrem un país encara més fracturat i amb rics d’explosió social”.

Els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE): “Pugen l’IVA i no els impostos a qui més té o més especula”

El líder d’ICV-EUiA va valorar de forma molt negativa que els PGE “s’atreveixen a pujar l’IVA, però no la fiscalitat a les rendes de capital i a qui especula”.

A més, va afegir  que “estan fets des de l’establishment” i “en partides socials, s’obliden del patiment”.

El candidat escosocialista creu que la crisi “és una estafa i un pla perquè acabem amb la sanitat i l’educació privatitzades” per tal que “els especuladors que l’han creada especulin ara sobre les pensions, la salut i l’educació”, va concloure.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here