La 23ª edició d’aquestes jornades, articula les activitats programades al voltant del primer objectiu del mil·lenni de les Naciones Unides: l’eradicació de la pobresa extrema i la fam, sota el lema “La pobresa és la pitjor forma de violència”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]es d’ahir i fins al 27 d’octubre, el Consell Municipal de Cooperació de l’Ajuntament de Castelldefels organitza la 23a edició de les Jornades de Cooperació, centrades a eradicar la pobresa extrema i la fam, primer objectiu del mil·lenni de les Nacions Unides, amb activitats per a totes les edats. El lema d’enguany es condensa en la frase de Mahatma Ghandi “La pobresa és la pitjor forma de violència”.

Ahir es va inagurar l’exposició “Les cares del Turisme”, que es podrà visitar fins al dia3 de novembre a l’Espai Ramon Fernández Jurado de la Biblioteca i que dóna a conèixer l’impacte de l’activitat turística en els països en desenvolupament. La mostra pretén sensibilitzar sobre la necessitat de duur a terme un turisme més responsable.

També ahir es va celebrar la taula rodona: “La pobresa arreu del món” i la projecció del curtmetratge “El somriure amagat” del director Ventura Durall.  Aquest treball, rodat a Etiòpia, és una reflexió en clau realista sobre els valors d’una societat on els nens s’han de fer grans abans d’hora. Mostra el camí iniciat d’un nen de 10 anys que arriba a la capital d’Etiòpia després d’escapar de casa i es troba amb un grup de nens del carrer.

Avui, a  l’Espai Ramon Fernández Jurado de la Biblioteca, a les 19 hores, es podrà gaudir d’un recital poètico-musical, amb el Grup Alga i el quartet Accordia.

Dilluns, 22 d’octubre, al mateix espai  s’hi durà a terme a les 18 hores,  “L’Hora del Conte”: “Dues germanes tenen visita!”, a càrrec de Laia Carreras. Una activitat dirigida als infants a partir de quatre anys.

Dimarts dia 23 d’octubre, a la Sala Polivalent de la Biblioteca, a les 19:30 hores, s’hi farà la presentació del Festival Internacional de cinema de la No Violència Activa, amb la projecció del vídeo: “Història de la No Violència”.

Dimecres dia 24, al Cinema Metropol a les 21 hores, una projecció de “Cinema solidari”:  “Elefante Blanco”, de Pablo Trapero, amb Ricardo Darín, Jéreme Rénier i Martina Gusman. Narra la història d’amistat de dos capellans que treballen en una barriada de Buenos Aires, on desenvolupen una tasca social que els enfronta a la jerarquia eclesiàstica i als poders governamentals i policials.

Finalment, dissabte 27 d’octubre, a les Pistes Esportives de Can Roca  (C/ Dr. Trueta, 64)  a les 14 hores, es celebrarà la 17a edició dels Menjars d’Arreu del Món.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here