L’aeroport va registrar 42 queixes el 2011 i durant aquest any ha rebut 35 queixes més, segons informa en el seu butlletí trimestral

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]iferents pilots d’avió han denunciat que en el moment d’iniciar la maniobra d’aterratge a l’Aeroport de Barcelona han estat enlluernats per rajos làser, una pràctica que sembla que es dóna de forma reiterada des de les platges del Prat. Fins a 42 denuncies es van tramitar al llarg del 2011 per aquest fet i 35 queixes més s’han fet ja durant aquest any, segons informa el mateix Aeroport de Barcelona en el seu butlletí trimestral.

Aena, els Mossos d’Esquadra, la policia estatal i també l’Ajuntament del Prat estan treballant conjuntament per eradicar aquesta pràctica que posa en risc la seguretat aèria.

L’augment de la pressió policial a les platges del Prat ha permès localitzar alguns dels autors. Aena avisa de l’enorme risc que tenen aquestes pràctiques que es donen a l’Aeroport de Barcelona com també en d’altres aeroports, en tant que poden distreure els pilots durant una de les maniobres aeronàutiques que més concentració requereix. “qualsevol distracció” en el moment d’aterratge “pot tenir greus conseqüències”.

La notícia, recollida en el butlletí informatiu que edita trimestralment l’Aeroport de Barcelona, explica que s’està treballant per eradicar aquesta pràctica des de l’any passat de forma coordinada entre el cos de la policia estatal, els Mossos d’Esquadra i l’Ajuntament del Prat però que el camí per poder acabar amb aquest delicte és encara llarg.

L’Ajuntament del Prat ha incrementat la presència policial a les platges des d’on s’usen aquests punters làser. Una major presència policial que ja ha permès localitzar alguns dels suposats autors d’aquesta arriscada pràctica. A banda, el consistori també ha modificat la legislació incloent a la seva ordenança sobre ús de platges sancions d’entre 1.500 i 3.000 euros pel mal ús de punters làsers o objectes similars.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here