El Ple va aprovar ahir una moció sobiranista, amb els vots favorables d’ERC (ExMdR), la CUP, ICV ( IxMdR) i CiU, l’abstenció del PSC i el vot en contra del PP. A Gavà el Ple va assumir també una moció, en aquest cas, a favor de l’autodeterminació

El Ple de l’Ajuntament de Molins de Rei va aprovar ahir alt vespre una moció on es declara aquesta vila territori català, lliure i sobirà. La moció, impulsada inicialment per la coalició independentista ExMdR, va ser presentada conjuntament amb la CUP i IxMdR. El text va comptar amb el vot favorable d’aquestes tres formacions i de CiU, l’abstenció del PSC i el vot en contra de l’únic regidor del PP.

En total, 15 dels 21 regidors i regidores del Consistori van donar suport a aquesta proposta, que  es va debatre en una sala de Plens amb una gran afluència de públic.

Els acords han estat determinats, segons diu la moció, “per la gravíssima situació social i econòmica que pateixen els veïns i veïnes de Molins de Rei i, per extensió, de tot el poble de Catalunya i dels Països Catalans com a conseqüència de la seva pertinença als estats espanyol i francès”. Com a exemple situa, entre d’altres, l’espoli fiscal, que per a Molins de Rei suposa 55,3 milions d’euros anuals, a raó de 2.251€ per a cada molinenc i molinenca.

Amb la moció es considera que “davant d’aquest context crític que viu el país cal actuar amb fermesa i en defensa dels interessos col•lectius, generant un clima de confiança i esperança pel poble català i per donar resposta, també, al clam unànime a favor de la independència de Catalunya que van fer seu el milió i mig llarg de manifestants que ompliren els carrers del centre de Barcelona el passat 11 de setembre”.

A Gavà, la moció era més semblant a les que s’han aprovat amb anterioritat a d’altres localitats del Baix Llobregat, com és el cas de Sant Feliu. La defensa del dret a decidir, sense posicionar-se sobre una possible independència de l’Estat espanyol, sinó reclamant que el poble de Catalunya té dret a decidir si vol seguir formant part d’Espanya, o no.

La moció, presentada per CiU al consistori gavanenc, es va aprovar amb l’abstenció del PSC, força majoritària a la ciutat.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here