El balanç de diverses localitats de la comarca com El Prat, Cornellà, Sant Just i Sant Feliu; és d’un seguiment pràcticament total de la vaga

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]F[/dropcap]inalment no hi va haver acord amb el Govern i des de les 9:00h d’ahir al matí, el Col·legi de Farmacèutics de Catalunya va convocar una jornada de vaga per demanar el cobrament dels rebuts pendents per part de la Generalitat.

Les farmàcies no han cobrat els 99 milions d’euros de factures pendents del mes de juliol i tampoc tenen el compromís de la Generalitat que se’ls pagarà puntualment en el futur. Per aquesta raó, van decidir convocar una jornada de vaga durant el dia d’ahir,  des de les 9:00h fins les 22:00h.

De fet, les farmàcies van rebre ahir mateix al migdia, la transferència de gairebé 100 milions d’euros que la Generalitat els hi debia del mes de juliol. Però aquest sector assegura que la protesta és un crit d’alerta i que si es manté aquesta situació hi ha perill per a la ciutadania perquè es pot donar que es quedin sense medicaments.

Segons el vice-tresorer del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya, es tracta d’una situació que ja ha provocat el tancament de farmàcies a la província de Barcelona, un fet que fins aquest moment no s’havia produït mai en la història d’aquesta institució.

El Prat: De la vintena de farmàcies presents al Prat, ahir n’hi va haver tres que van oferir serveis mínims, la resta van tancar totes.

Cornellà: La vaga de farmàcies a Cornellà va tenir un seguiment del 95%  Dues farmàcies van estar obertes amb serveis mínims, el que va suposar uns serveis mínims del 5%. La resta, 33 farmàcies de 35 que hi ha la vila, van romandre tancades.

Sant Just: Les farmàcies de Sant Just també es van sumar a la vaga per protestar contra l’ofec econòmic pels impagaments de la Generalitat. Tan sols va obrir una farmàcia per garantir els serveis mínims obligatoris.

Sant Feliu: Serveis mínims també a les farmàcies de la capital del Baix Llobregat. Les farmàcies de Sant Feliu es van sumar en la pràctica totalitat, a la convocatòria de vaga d’ahir.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here