El Casal Robert Brillas d’Esplugues acull aquest cap de setmana les XXIV Jornades Micològiques, una activitat amb voluntat divulgativa, per a les persones amant dels bolets. També es podrà visitar la XXXIV Exposició de Bolets

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]na de les activitats que se celebren a Esplugues amb més projecció internacional, són les Jornades Micològiques Internacionals, organitzades per l’Associació Amics de la Micologia d’Esplugues (AAME), que enguany arriben a la seva edició número 24.

Persones expertes vingudes d’arreu d’Espanya i d’altres països d’Europa, es donen cita al Baix Llobregat cada dos anys. Diumenge passat, 21 d’octubre, els participants en aquesta edició van viatjar a Sant Feliu de Pallarols, a la comarca de la Garrotxa, on les 27 persones que formen el comitè científic van dur a terme durant la setmana la recol·lecció, estudi i classificació de les espècies de bolets de la zona.

El resultat del treball d’aquest comitè podrà consultar-se a la XXXIV Exposició de Bolets. La mostra, que és una síntesi de la voluntat divulgativa i del rigor científic de les jornades, es podrà visitar a partir de d’avui a les 10 h, i fins a diumenge 28, a les 14 h, al Casal de Cultura Robert Brillas.

A més, s’impartirà un curs d’iniciació a la micologia del dilluns 29 al dimecres 31. El primer dia s’ensenyarà a distingir els bolets comestibles dels tòxics, mitjançant mostres aportades per l’AAME, fotografies i exemplars portats pels participants que ho desitgin. Les següents classes seran una introducció a l’estudi científic dels fongs, en què s’explicarà l’ús correcte del microscopi i com tractar els exemplars per poder treballar amb ells.

 

Foto titular: pàgina web de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here