El Tribunal Suprem força així a la Generalitat, a considerar aquest paratge natural baixllobregatí. D’aquesta manera es dóna la raó a l’Ajuntament del Prat, que vol que aquesta pineda litoral formi part de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a secció cinquena de la Sala del contenciós administratiu del Tribunal Suprem, en sentència de data 18 d’octubre de 2012, ha donat la raó a l’Ajuntament del Prat de Llobregat i obliga a la Generalitat de Catalunya a incloure la Pineda de Can Camins en la seva proposta d’espais LIC (llocs d’importància comunitària). Aquesta proposta és la base sobre la qual la Comissió Europea ha d’establir les àrees de la Xarxa Natura 2000.

El Tribunal considera que la Pineda de Can Camins conté suficients valors ambientals (especialment les dunes amb boscos de pi pinyer, hàbitat categoritzat com a prioritari per les directives comunitàries) per a ser inclosa en aquest tipus d’espais i desestima l’opinió de la Generalitat, que considerava que la proximitat a l’aeroport no feia possible aquesta inclusió.

Així doncs, aquest espai ha de ser incorporat en la proposta de la Generalitat per tal què la Unió Europa la incorpori a la Xarxa Europea Natura 2000.  D’aquesta manera, la pineda litoral de Can Camins assoliria la màxima protecció comunitària, el que comportaria una major garantia de preservació de l’espai. A més, la seva inclusió implicaria que les administracions haurien d’adoptar totes les mesures necessàries per garantir la conservació dels hàbitats i per evitar tant el seu deteriorament com les alteracions significatives que afectin les espècies.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here