A Esplugues de Llobregat avui se celebra el tradicional concurs de panellets, que arriba a la seva 30a edició

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]es pastisseries del Baix Llobregat estan a ple rendiment des de fa dies. I és que segons les previsions del Gremi de Pastissers de Catalunya, enguany es manté la producció de panellets de l’any passat, tot i la delicada situació econòmica que travessen moltes famílies.

Unes dades que per als pastissers “reflexen l’interès del consumidor pels productes artesanals”.

És per això que aquest any moltes pastisseries estan apostant per elaborar panellets seguint el mètode tradicional, sense additius, i únicament amb massapà a base d’ametlla i sucre. Aquests panellets estan qualificats amb la denominació d’Especialitat Tradicional Garantida (ETG).

Els més sol·licitats, com és habitual, són els panellets tradicionals de pinyons. Tot i això, també se’n fan d’ametlla, coco, fruites naturals i exòtiques, castanya o xocolata. I també tenen sortida, especialment entre els infants, els panellets inspirats en motius de la festa nord-americana de ‘halloween’, amb forma de carbassa o de bruixes.

Arreu de Catalunya, en especial a les comarques de Barcelona, es faran aproximadament uns 845.000 quilos de panellets. Els preus oscil·len, de mitjana, entre els 35 i els 40 euros el quilo, pràcticament el mateix que l’any passat malgrat l’augment de l’IVA i l’increment del preu de les matèries primeres, com el pinyó o l’ametlla, que han vist incrementat el seu preu un 30% de mitjana.

Les famílies es gastaran enguany, de mitjana, entre 20 i 25 euros en panellets. Tot i això, el preu del panellets a les pastisseries es mantindrà com l’any passat per afavorir al consum, afirmen des del Gremi de Pastissers.

30è concurs de panellets d’Esplugues de Llobregat

I avui se celebra a Esplugues de Llobregat el tradicional concurs de panellets, que arriba a la seva 30a edició. Hi pot participar qualsevol persona major de 16 anys que aporti tres unitats de tres varietats diferents de panellets casolans amb la seva corresponent recepta, per tal de demostrar que són efectivament fets a casa.

La inscripció i lliurament dels panellets és avui d’11 a 11.30 h, al parc Pou d’en Fèlix i els guanyadors opten a tres premis. El primer és un trofeu de l’Ajuntament d’Esplugues i un àpat per a dues persones en un reconegut restaurant, obsequi de l’AAVV del Centre; el segon és el trofeu de l’Ajuntament d’Esplugues i una caixa de cava, obsequi de la firma Comercial Escolà, S.L.; i el tercer és el trofeu de l’Ajuntament d’Esplugues i un obsequi de la Merceria Llenceria Montserrat. La resta de participants rebrà un obsequi de Comercial Escolà, S.L.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here