Segons el Conseller, el procés d’adjudicació ha estat d'”absoluta pulcritud” però ha recordat que la via jurídica és oberta per a qui no ho consideri així

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha defensat la concessió de la gestió d’Aigües Ter Llobregat al consorci liderat per ACCIONA assegurant que es tracta de “la millor opció” en un procés d’adjudicació d'”absoluta pulcritud”.

El conseller ha remarcat que el procés s’ha fet d’acord amb el plec de clàusules i que era la millor opció econòmica, quant al preu de l’aigua i, per tant, “per als usuaris, i també per als treballadors, perquè tenen garantida la seva continuïtat”.

A partir d’aquí, Recoder ha reptat qui cregui que s’han vist vulnerats els seus drets a recórrer a la via jurídica. “L’única cosa que ens mou és defensar l’interès públic i dels ciutadans”, ha declarat.

El conseller, també ha volgut recordar que ACCIONA ha guanyat un concurs per a la privatització de la gestió d’un servei, però que el servei continuarà sent públic.

ACCIONA constituirà una societat catalana

Ara, ACCIONA disposa fins a mitjans de desembre per a constituir una societat amb seu a Catalunya, des de la qual gestionarà Aigües Ter-Llobregat (ATLL). Així ho estableix el plec de condicions del concurs, el contracte final del qual se signarà durant la primera meitat del mes vinent.

Així mateix, la seu social de l’empresa ha d’estar a Catalunya, lloc on també es liquidaran els impostos, i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) exercirà com òrgan de control.

La privatització de la gestió contempla un pagament total pròxim als 1.000 milions d’euros, dels quals els 700 restants s’abonaran en quotes anuals durant els següents 50 anys, el temps que durarà la concessió.

La reacció d’AGBAR: recurs als tribunals

AGBAR recorrerà aquesta adjudicació, tal com ja havia anunciat abans de que es fes pública la decisió de Territori, ja que considera que la seva oferta “és l’única viable”. La companyia catalana ha afirmat en un comunicat que intentarà demostrar aquesta tesi “amb tots els mitjans” al seu abast, i ha recordat que en l’ordenament jurídic s’han desenvolupat recentment mecanismes, amb l’objectiu d’evitar abusos en les licitacions públiques.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here