L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló i la Diputació de Barcelona van signar ahir aquest conveni, per millorar la seguretat viària a les carreteres BV-2002 i BV-2006

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, Josep Llobet, i l’alcalde de Santa Coloma de Cervelló, Gerard Segú, van signar ahir al matí un conveni per col·laborar en la construcció d’un itinerari per a vianants al marge dret de les carreteres BV-2002 i BV-2006. L’objectiu, millorar-ne la seguretat viària en el recorregut que comunica l’estació de FGC de la població amb els polígons industrials i de serveis i el Parc Agrari.

Per accedir a peu a les primeres naus dels polígons industrials i al Parc Agrari des de l’estació d’FGC cal efectuar un recorregut d’aproximadament 440 m. La coexistència de vehicles i vianants en una mateixa via, amb un trànsit molt elevat, suposa un problema de seguretat viària. Aquest problema quedarà resolt amb la construcció d’un itinerari per a vianants, obra que es durà a terme sota la direcció de la Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, que ha estat la responsable de redactar-ne el projecte constructiu.

Segons aquest projecte, l’actuació consistirà a adequar l’actual voral del marge dret de les carreteres BV-2002 i BV-2006, que assolirà una amplada mínima d’1,50 m, amb un pas lliure per a vianants que no serà inferior a 1,10 m. Tot l’itinerari anirà separat del trànsit de vehicles amb sistemes de contenció i estarà il·luminat amb columnes de 5 m d’alçada i lluminàries integrades a l’ampit del pont.

Com a treballs complementaris, es preveu l’aglomerat d’un reforç sobre la calçada existent, la col·locació de baranes, així com l’adequació de la senyalització vertical. L’import total de l’actuació, valorat en 236.926,89 €, es finançarà amb l’aportació d’ambdues administracions: la Diputació de Barcelona assumirà un cost de 229.667,98 €, mentre que l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló hi aportarà 7.258,91 €. La previsió de finalització d’aquesta obra és a finals de 2014.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here