Ahir, la candidata nº 3 per Barcelona per Solidaritat Catalana Núria Cadenes, va compartir el dia amb la gent del Baix llobregat, començant a Olesa de Montserrat i acabant a Sant Just Desvern

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]ópez Tena va ser proclamat candidat de SI amb el compromís de convocar un referèndum l’Onze de Setembre del 2014. La formació independentitsta adverteix que sense independència, Catalunya patirà una regressió com la del 1714 perquè “s’ha despertat la fera”

Solidaritat Catalana diu saber perfectament com fer una referèndum dins de la legalitat espanyola, perquè ja van aconseguir convocar consultes populars als diferents municipis de Catalunya sense que l’Estat ho pogués impedir.

Al cap de llista per Barcelona, Alfons López Tena, l’acompanyen per Uriel Bertran (nº2), Núria Cadenes (nº3) i  Isabel Clara-Simó (nº4).

Referèndum o declaració unilateral

La formació també ha avançat que la primera llei que el seu grup proposarà al Parlament és la de la convocatòria d’un referèndum d’independència, com a màxim l’onze de setembre del 2014. “No en els propers anys com deia el candidat de CiU. El poble de Catalunya es va manifestar massivament per aconseguir la independència el més aviat possible, i de la mateixa manera que a Escòcia s’ha convocat un referèndum, a Catalunya també s’ha de convocar el 2014”, explicava fa uns dies Uriel Bertran.

Campanya electoral

El candidat de Solidaritat Catalana per la Independència, Alfons López Tena, en l’acte d’inici de campanya a Barcelona. Font:ACN

Pel que fa a la campanya electoral, Bertran va cridar a centrar el missatge en què “no s’han de posar tots els ous al mateix cistell”, és a dir, que no s’ha de donar a CiU la majoria absoluta, perquè si això passa, la independència la decidiran entre Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida, que ha deixat fora de les llistes “l’únic independentista d’UDC”. En canvi, va continuar, si CiU no obté majoria absoluta, llavors haurà de parlar amb SI, que “empenyerà per a la convocatòria real d’aquest referèndum”.

La campanya de SI precisament, evoca a aquest compromís de la formació amb la independència, “Sóm garantia d’independència” diu el séu eslògan electoral.

SI va iniciar la campanya electoral als cinemes Lauren Universitat de Barcelona reivindicant-se com a “garantia d’independència”. Davant d’un pati de butaques de 225 persones ple d’estelades i en un discurs ple de crítiques a CiU i ERC, el candidat de SI, Alfons López Tena, va assegurar que a SI “no li tremolaran les cames” per lluitar perquè Catalunya sigui un estat el 2014.

En clau de Baix Llobregat

Ahir la candidata nº 3 de SI per Barcelona, Núria Cadenes, va fer un recorregut arreu del Baix Llobregat. Durant el matí va visitar la paradeta de SI a Olesa de Montserrat, a la Plaça de l’Oli. Posteriorment, va realitzar una visita i a les obres inacabades dels ponts de connexió A-II amb la B-30 a Sant Andreu de la Barca. Després es va acostar també a Vallirana,  a les obres inacabades de la N-340 i al migdia va visitar la paradeta de SI a Cervelló, on va participar en un dinar popular.

Per la tarda va visitar la capital del Baix Llobregat,  Sant Feliu, on va fer cafè a l’Ateneu Santfeliuenc i va respondre a les preguntes dels veïns i veïnes. A continuació es va desplaçar a Sant Joan Despí, on va visitar una paradeta informativa de SI davant de TV3. El séu recorregut va finalitzar a Sant Just Desvern, en un acte-xerrada a la Sala Les Golfes de Can Ginestar.

En aquest acte, Cadenes va destacar amb especial vehemència “que és el moment que tots perdem la por a la independència” i que “els nostres avis van partir molt més per les llibertat nacionals que nosaltres”, animant els assistents “a lluitar pel nou país”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here