Aquesta activitat, que vol fomentar la descoberta del passat agrícola i  medieval de la ciutat, es portarà a terme demà diumenge 11 de novembre al matí

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]P[/dropcap]er tal de donar a conèixer el ric patrimoni arquitectònic de la ciutat, l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha programat una sortida a peu per descobrir el passat de la ciutat des de l’època medieval fins al segle XVIII a través d’algunes de les masies més emblemàtiques que encara es conserven a la ciutat, algunes d’elles en zona agrícola.

Es tracta d’un itinerari guiat per les masies de Cal Maset, Can Po Cardona, Can Pau Torrents, Cal Felip i Can Codina, que es portarà a terme demà diumenge, 11 de novembre, a les 11 hores.

Durant el recorregut guiat, les persones participants descobriran com durant l’edat mitjana la població de Sant Joan Despí era escassa i dispersa, repartida en una colla de cases de pagès i un petit nucli agrupat entorn a l’església de Sant Joan Baptista.

Durant l’itinerari es faran aturades, tot i que la visita només és exterior, davant la masia de Cal Maset, que encara conserva elements romànics i una façana, probablement del segle XVI, on destaca una magnífica finestra reanixentista; Can Po Cardona (segle XVIII) on es podran admirar els magnífics esgrafiats dedicats a les quatre estacions de l’any en la seva façana; Can Pau Torrents (segle XVIII) on s’ubicava el jardí botànic creat per Jaume Salvador i Pedrol el 1723 –de fet, aquest va ser el primer jardí amb vocació científica que es va crear a Barcelona–, Cal Felip, que conserva una torre rodona romànica, l’element medieval de més interès i singularitat de Sant Joan Despí, i Can Codina, una de les més antigues de la ciutat, edificada probablement al segle XI, i que guarda un especial vincle amb Sant Francesc d’Assís, ja que segons la tradició aquest es va allotjar en aquesta casa quan anava de pelegrí a la tomba de Sant Jaume a Galícia.

L’Ajuntament de Sant Joan Despí considera que “aquest itinerari és una bona alternativa per fer salut, caminant, i fer cultura recordant una part de la història de la ciutat”. El punt de trobada del recorregut és una altra construcció d’alt valor patrimonial, en aquest cas modernista, el Centre Jujol-Can Negre.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here