Durant els mesos de novembre i desembre  diferents restaurants del Baix Llobregat oferiran a les seves cartes propostes amb aquest producte i al Prat de Llobregat es realitzaran diferents esdeveniments

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]U[/dropcap]n dels principals ingredients del territori del Baix Llobregat és el premiat pollastre de la Raça Prat, també conegut com “Pota Blava” pel característic blau pissarra de les seves potes i dits.

El pollastre i capó de la Raça Prat és un dels productes autòctons del Baix Llobregat més distingits per les seves característiques i qualitat. De fet, és l’única au d’aquesta espècie de tot l’estat espanyol que ostenta el segell d’Indicació Geogràfica Protegida, distintiu que la Unió Europea atorga amb l’objectiu de reconèixer i preservar els productes alimentaris de major qualitat gastronòmica del continent.

Així, durant els mesos de novembre i desembre una gran mostra de restaurants del Baix Llobregat ofereixen a les seves cartes diverses propostes amb aquest prestigiós producte. És el cas del Quinto Tapa, organitzat per l’Associació de Gastronomia i Turisme del Prat (AGT), una ruta de tapes innovadores en la qual participen una vintena de bars i restaurants del Prat de Llobregat i que va començar el 25 d’octubre i s’allargarà fins el proper 18 de novembre.

També està en marxa la campanya “El Prat Degusta’l”, una xarxa permanent de restaurants del Prat que aposten pels productes autòctons de qualitat com el pollastre Pota Blava i la carxofa Prat. Actualment hi formen part 14 restaurants de la ciutat, que participen activament en les campanyes gastronòmiques que organitza la restauració local.

Els restaurants d’areu de la comarca, no només del Prat de Llobregat, també aposten pels productes de qualitat produïts al Baix Llobregat i n’hi ha 22 en total que han incorporat el Pota Blava en les seves cartes durant aquests mesos. Els amants de la bona cuina i del Pota Blava poden trobar aquests restaurants al Prat de Llobregat, Castelldefels, Begues, Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Just Desvern i Viladecans.

S’apropa la Fira Avícola de la Raça Prat

De fet, al Prat de Llobregat se celebra, el cap de setmana del 14, 15 i 16 de desembre, la Fira Avícola de la Raça Prat, que ha estat l’element dinamitzador més important per a la recuperació, consolidació i difusió del pollastre del Prat en la darrera etapa de la seva història.

La Fira ha fomentat l’aviram autòcton del Prat com a producte agroalimentari de qualitat a la comarca del Baix Llobregat i a tot Catalunya, introduint-lo en el sector de la restauració i de la distribució dels productes de qualitat amb DOP i IGP, i hi són presents una mitjana de 30 criadors i productors que representen el 90% dels pagesos locals.

També s’hi celebraran diferents activitats, com un showcooking,  a iniciativa de l’AGT amb suport instuticional i privat, on els restaurants de “El Prat Degusta’l” realitzaran en directe innovadores elaboracions amb Pota Blava i Carxofa Prat; a més, durant el cap de setmana els restaurants de la localitat oferiran també un menú elaborat amb els productes locals.

Previ a la celebració de la Fira, el 10 de desembre, se celebrarà una jornada divulgativa sobre avicultura i qualitat agroalimentària amb la participació de criadors d’aviram, pagesos, comercialitzadors i restauradors amb el títol “ Els productes agroalimentaris de qualitat del Baix Llobregat, el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat, com a base de la cuina catalana”.

3 COMENTARIS

 1. On puc aconseguir el típic adhesiu del potablava -color negre/potes blaves)???

 2. Gràcies pel teu comentari, hem incorporat la informació que ens comentaves en l’article.
  Salut,
  L’equip d’elBaix.cat

 3. Gràcies per la difusió del productes del Baix!

  Només puntualitzar que tant el Quinto Tapa i el Showcooking de la Fira Avícola está organitzat per l’AGT (l’Associació de Gastronomia i Turisme del Prat), amb suport instuticional i privat. La gent s’està veient que el millor per superar aquests temps és organitzar-se i participar en propostes que visualitzint les seves propostes, i no només al Prat s’està organitzant la gent, sinó a altres ciutats de la comarca, posant el valor el turisme i la gastronomia pròpies.

  Salut!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here