El mes de novembre porta un cop més una nova edició de les Jornades de Tardor de la Dona a Sant Feliu de Llobregat, que tenen com a principal objectiu la lluita contra la violència masclista

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n el marc de les Jornades se celebraran diferents actes per tal de sensibilitzar la població sobre la violència contra les dones, com ara tertúlies, exposicions, tallers, una flashmob o el lliurament dels premis del VIII Concurs de Relats Breus Joana Raspall.

Les Jornades de Tardor també són el marc per a la commemoració del Dia Internacional contra la Violència Masclista, el 25 de novembre. Enguany però les activitats es faran el divendres 23, degut a la celebració de les eleccions autonòmiques el 25N. Durant aquest dia es reunirà el plenari de la Xarxa per a les dones que pateixen violència masclista i es llegirà a la plaça de la Vila el Manifest contra la violència vers les dones.

Sant Feliu va ser un dels primers municipis a crear serveis específics adreçats a dones com el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), que ofereix informació, assessorament legal, suport psicològic i espais de trobada, tallers de prevenció i grups terapèutics per a totes les dones de Sant Feliu que es troben en situació de discriminació i desigualtat de gènere amb una especial atenció a totes les dones que, pel fet de ser dones, estiguin patint violència masclista en el marc de les relacions de parella, familiars, laborals o socials i comunitàries. Aquest servei va ampliar a l’octubre passat els canals de contacte, amb la posada en marxa d’un servei de suport psicològic en línia que atén les consultes per correu electrònic o a través del programa de vídeo trucades Skype.

A més des de l’any 1999 l’Ajuntament impulsa la Xarxa de Coordinació i Atenció a Dones Víctimes de Violència, des d’on es treballa de forma conjunta amb tots els àmbits professionals i socials de la ciutat per assolir una atenció de qualitat d’atenció a les dones que pateixen violència i per impulsar accions de prevenció.

 

En aquest enllaç hi trobareu el programa d’activitats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here