UGT afirma que el consum energètic associat a l’activitat econòmica cau un 58% i CCOO assenyala que s’ha aturat el torn de nit a empreses com Valeo, Coca-Cola i Merk

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]El seguiment de la vaga general aquest 14-N a primera hora del matí està sent, igual que en el torn de nit, generalitzat a la indústria, el transport públic i el sanejament urbà segons l’UGT de Catalunya. El seguiment ha provocat l’aturada al 100% a Seat, Gearbox, Nissan i Alstom, en el cas de la demarcació de Barcelona, segons aquest sindicat.

També s’afirma que el consum energètic associat a l’activitat econòmica ha caigut un 58% s’aproxima més al consum d’un diumenge que no pas al d’una jornada normal. Des de Comissions Obreres de Catalunya, també es parla d’aturada total durant el torn de nit a les principals empreses del país, i es posa com a exemple Valeo, Coca-Cola i Merk.

Aquest sindicat també afirma que l’aturada està sent total a Transports Metropolitans de Barcelona pel que fa a metro i autobusos, i també a les empreses Tugsal i Autobusos Mohn. Únicament funcionen els serveis mínims pactats, i passa el mateix a l’Aeroport del Prat i al de Girona, segons l’UGT de Catalunya.

Pel que fa a les dades de consum elèctric, i citant la informació donada des de Red Eléctrica Española, el sindicat assegura que les dades registrades a les 6:30 hores era de 21.775 MW, 3.243 menys que a la previsió de la companyia. Es tracta d’un consum semblant al d’una jornada de diumenge, quan segons l’UGT és de 19.444 MW.

Seguiment massiu segons CCOO de Catalunya

La vaga general ha començat amb la paralització del torn de nit, iniciat a les 22 hores de dimarts, de les principals empreses de Catalunya segons Comissions Obreres. Posen com a exemple l’aturada a les empreses del sector industrial com Valeo, Coca-Cola i Merk.

Èxit a Barcelona, segons la CGT

En un comunicat, la Confederació General de Treballadors de Barcelona assegura que el seguiment de la vaga durant el torn de nit ha estat del 100% a Correus, Renfe, als serveis de manteniment del Metro i al servei de recollida d’escombraries de la ciutat de Barcelona. També asseguren que s’ha parat la producció a Seat i a Nissan, i que s’ha tancat l’accés de Mercabarna i del Mercat del Peix.

També des d’aquest sindicat, es critiquen els serveis mínims decretats a diverses empreses, posant com a exemple Atento i Sitel, perquè es consideren abusius. Asseguren que la llista de casos és llarga i que, en aquest sentit, es vulnera el dret de vaga.

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here