El consell Comarcal ha posat en marxa recentment una iniciativa per a la formació de persones professionals dels serveis socials bàsics, davant de casos de violència masclista. Les activitats de formació es van centrar en facilitar eines per a la detecció de violència psíquica

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a iniciativa ha estat pionera a la comarca arran de la seva organització: mitjançant la col•laboració amb els professionals dels serveis socials en el marc del  Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Baix Llobregat.

La sessió de formació es va desenvolupar finançada pel contracte programa amb el departament de Benestar Social i Família de la Generalitat. Es va concentrar en una jornada, i hi va participar personal tècnic dels serveis socials bàsics de l’Àrea Bàsica Comarcal del Baix Llobregat, provinents d’ajuntaments de menys de 20.000 habitants.

Tan important com l’atenció a les víctimes de violència masclista és la prevenció i la formació als professionals dels serveis públics que presten serveis d’informació i assessorament. En aquest sentit, es va organitzar una activitat formativa orientada en l’especificitat de la violència psíquica.

També es va informar ales persones professionals dels trets més importants de la legislació relacionada amb la violència de gènere i de les característiques del Servei d’Informació i Assessorament a dones (SIAD), com un dels recursos més importants en el seu treball del dia a dia.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here