Damm guanya 677 milions d’euros el tercer trimestre del 2012. La companyia ha fet inversions per valor de 88 milions d’euros, una part important dels quals es destina a l’ampliació i optimització de la seva planta del Prat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Grup Damm ha guanyat 677 milions d’euros el tercer trimestre del 2012, un 8% més que l’any anterior, segons informa la mateixa companyia en el resum econòmic del tercer trimestre. El context econòmic ha propiciat una disminució de la demanda interna i el consum en els sectors principals en què opera el grup, i s’ha notat més al canal de l’hostaleria que al d’alimentació de la llar. El grup ha fet inversions per valor de 88 milions d’euros, entre elles l’ampliació de la planta de producció de cervesa del Prat de Llobregat. Tot i que ha baixat la demanda interna a causa de la crisi econòmica, una baixada que s’ha notat més en els productes que es distribueixen a través de l’hostaleria, els resultats del Grup Damm són d’un benefici que supera els 677 milions d’euros, un 8% més que el 2011.

El grup ha notat un lleuger augment de les despeses de producció per l’increment del cost de les matèries primes, i en menor mesura de materials envasats, així com l’increment dels costos logístics, derivats especialment de les tensions en els preus de les energies, inestabilitat dels recursos disponibles, i increment de vendes del canal exportació.

El grup ha fet inversions per valor de 88 milions d’euros. Els plans d’inversió se centren en la quarta fase del Centre Logístic Multimodal de la Zona d’activitats Logístiques, part important de l’activitat que permet ampliar i optimitzar la planta de producció de cervesa d’El Prat de Llobregat.

També s’hi compten la consolidació de la fàbrica del Prat i la fàbrica Santarem (Portugal) que han de permetre donar cobertura al creixement dels mercats exteriors, així com el desenvolupament d’una nova instal·lació a Santa Coloma de Gramenet per desplegar l’activitat de Cacaolat.

A més, el grup ha invertit 10 milions d’euros en l’ampliació de capital de la societat Pescanova, i evoluciona el percentatge fins al 5,7%. La plantilla de Damm al final del tercer trimestre arriba a les 3.145 persones, superior a l’exercici anterior en més d’un 40%, com a conseqüència de la incorporació de noves empreses al grup.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here