El candidat ecosocialista replica als republicans davant de més de 200 persones a Sant Feliu de Llobregat, que és “incompatible” pactar amb CiU i defensar les polítiques socials

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l candidat d’ICV-EUiA, Joan Herrera, va carregar ahir al vespre, contra PSC i ERC. Va titllar els socialistes d'”esquerra desapareguda” i als republicans de ser “l’esquerra seduïda per Mas”. El líder dels ecosocialistes va afirmar que només ICV-EUiA articula l’oposició real i que vol “la força de la gent per construir una alternativa d’esquerres”. A més, va recordar als republicans que és “incompatible” voler pactar amb CiU i al mateix temps defensar les polítiques socials. I que precisament per aquest motiu els ecosocialistes no tenen “capacitat per arribar a un acord amb una CiU que és insensible socialment”. Als socialistes els va demanar que es preguntin quin és “el vot útil” d’oposició.

Joan Herrera, a Sant Feliu. Font:ACN

Herrera, va ser molt crític contra PSC i ERC des de Sant Feliu de Llobregat. Creu que “una esquerra està desapareguda” i l’altra, va dir, “seduïda per Mas”. En base a això, va argumentar que només la candidatura dels ecosocialistes és qui pot erigir-se en oposició i ser “alternativa”. “Volem la força de la gent per construir una alternativa d’esquerres”, va sentenciar el líder dels ecosocialistes.

El candidat ecosocialista va replicar el cap dels republicans, Oriol Junqueras, que va assegurar que els ecosocialistes no tenen “capacitat per arribar a acords”. “Té raó”, li va respondre Herrera. I va fegir que no volen pactar, de fet, amb “una CiU que és insensible socialment”. “Amb aquesta CiU no en som capaços”, va dir.

Volen, va dir, “una alternativa”. I per això, els va recordar que és “incompatible” pactar amb CiU i al mateix temps defensar les polítiques socials. “Qui vulgui un complement ‘progre’ a CiU que no ens voti”, va sentenciar.

El líder d’ICV-EUiA va afegir també que en campanya es parli de “vot útil” i per això ha fet una crida als votants socialistes “d’esquerres” que “es preguin quin serà el vot més útil”. Els demana que recordin qui ha fet oposició parlamentària, qui ha defensat les manifestacions, qui s’ha posat en contra de les retallades o d’Eurovegas i qui no es va abstenir amb la investidura del president Mas.

Herrera es va reivindicar com a “palanca de canvi” de cara el 25N i va afegir que el que hi ha en joc, el que “podem guanyar o perdre”, és el dret a l’educació, les polítiques de redistribució, la llibertat i la justícia, ha dit. En aquest sentit va retreure també que el PSC utilitzi el 25N com un vot plebiscitari per “dissimular que no ha estat la principal veu d’esquerres” i va insistir que l’única alternativa és ICV-EUiA perquè la cara “agressiva” de l’austeritat són Mas i Rajoy però que també hi ha una cara “amable” que la lideren Zapatero i Rubalcaba.

A la candidatura d’ICV-EUiA hi ha 2 persones de Sant Feliu, que van intervenir ahir a l’acte

Primer va intervenir Aurora Huerga, candidata nº 77 per Barcelona i veïna de Sant Feliu. Sindicalista afiliada a CCOO del Baix Llobregat, de 2002 a 2008 Huerga va ser-ne la Secretària General. La candidata santfeliuenca va animar a votar ICV-EUiA el dia 25, “per aturar les retallades de la dreta”.

Bosch, durant el míting, a la seva ciutat natal. Font:ACN

L’altra intervenció d’un candidat de Sant Feliu, va ser la del diputat al Parlament, Jaume Bosch. Nº 4 de la llista de la coalició per Barcelona, i primer representant del Baix Llobregat en aquesta, Bosch ha estat la “veu de Sant Feliu” al Parlament. El diputat va declarar que “diem que això no és una crisi és una estafa: perquè han convertit el deute privat dels bancs en deute públic de tots i totes; i han posat a la Constitució que abans s’han de pagar els deutes als bancs que mantenir els serveis bàsics, com l’educació o la sanitat.  Per això diem que aquest deute és il•legítim. I que toca que la gent més gran que ja va lluitar, torni a lluitar i que la gent més jove es mobilitzi per defensar i ampliar un estat de benestar que és nostre, no dels bancs”.

El candidat baixllobregatí també es va referir a la seva tasca al Parlament, com a representant de la comarca. “Hem lluitat contra totes les retallades, contra els tancaments d’empreses, contra la reducció dels serveis de transport públic a la comarca. Però el govern de CIU ens tenia preparat un projecte de futur per al Baix Llobregat: Eurovegas. Carregar-se l’espai del parc agrari i el delta del Llobregat per fer més totxo, més especulació immobiliària, més blanqueig de diner, més joc i més prostitució. Mentint sobre suposats llocs de treball, i destruint d’entrada els llocs de treball vinculats al Parc Agrari. I això ho impulsava un senyor anomenat Adelson. Aquest senyor s’acaba de gastar 53 milions de dòlars en donar suport a Romney, el candidat conservador que s’enfrontava a Obama.

Pregunta innocent: el senyor Adelson acostumat a finançar partits polítics, ara hagués ajudat a algun partit polític català? Però el Baix Llobregat es va mobilitzar contra l’Adelson i contra Eurovegas”, s’ha qüestionat Jaume Bosch.

Finalment, Bosch es va referir al recolzament de diferents personalitats catalanes, que ahir van fer públic el seu recolzament a ICV-EUiA. Partint de l’exemple de Grècia, “on una coalició d’esquerres com la nostra és l’alternativa a la dreta i ja ha tret molts més vots que el Partit Socialista”, va explicar el diputat -Alexis Tsipras, el líder de Syritza, dijous que ve serà a Barcelona per demanar el vot per els ecosocialistes-, el diputat d’ICV-EUiA va parlar dels “milers i milers de persones que varen votar socialista que ara votaran ICV-EUIA”.

“Estic molt orgullós de pertànyer a una llista a la que donen suport gent com l’exconseller socialista de Justícia, Josep Maria Vallès, l’escriptora i exmilitant socialista Gemma Lienas, l’exsenador socialista Ramón Espasa o els exalcaldes socialistes de Sant Boi, Xavier Vila o Montse Gibert”, va finalitzar.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here