L’exposició, produïda pel Museu Abelló, té un caràcter itinerant i anirà després a Cornellà de Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]’exposició “Vestigis del modernisme. Obrim el teló”, que es pot visitar fins al diumenge 25 de novembre al Museu de Sant Boi de Llobregat, presenta un recorregut excepcional dels vestigis que Joan Abelló havia anat atresorant al llarg d’una intensa trajectòria dedicada al col·leccionisme.

Gran part de les peces provenen del seu mestre, el pintor Carles Pellicer i Rouvière , juntament amb algunes peces procedents de l’Institut del Teatre i del Museu de Cerdanyola.

A través de l’exposició es vol fer una presentació de les arts escèniques durant el modernisme. Un viatge Barcelona-París-Barcelona, on Carles Pellicer  introdueix als visitants en l’exposició, passant pel París de l’actriu Sara Bernhardt i tornant a la Barcelona dels Putxinel·lis dels 4 Gats, amenitzat amb les obres teatrals i musicals d’Apel·les Mestres i Enric Granados.

A la mostra també es poden veure representades la dansa serpentina de Loïe Fuller i les dones papallones on teatre, dansa i cinema són els protagonistes de l’epíleg final.

La mostra inaugura el cicle d’exposicions “Vestigis del modernisme”, una trilogia d’exposicions on el Museu Abelló, ubicat a Mollet del Vallés, a través del fons de la seva col·lecció, vol explicar aspectes encara una mica oblidats del modernisme. El cicle consta de les següents exposicions: “Obrim el teló”, “Interioritats quotidianes” i “Carles Pellicer, un pompier català”.

Un cop finalitzi la seva estada a Sant Boi, aquest cap de setmana, l’exposició es podrà visitar a Cornellà de Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here