L’Ajuntament de Sant Just Desvern va aprovar al Ple de novembre una moció en la qual es posiciona de forma clara davant de la greu situació que moltes persones estan patint arreu del país, a causa dels desnonaments de la seva residència habitual. La ciutat baixllobregatina se suma així a d’altres viles de la comarca que han aprovat mocions similars

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a crisi econòmica ha afectat desproporcionadament als més pobres i vulnerables, que n’estan patint de manera molt directa les conseqüències.  A Espanya, a l’any 2011 es van produir 212 execucions i 159 desallotjaments al dia. La major part dels impagaments són conseqüència de l’atur i un 35% de les propietats executades pertanyen a immigrants.

La moció que s’ha aprovat a l’Ajuntament de Sant Just Desvern insta al Govern de l’Estat a suspendre els desnonaments de la residència habitual a la qual es puguin acollir les persones que realment ho necessitin i que es mantingui fins que es promulgui una nova normativa hipotecària que contempli, entre d’altres mesures, la dació en pagament com a forma d’extingir els deutes amb les entitats bancàries i la possiblitat de permanència del deutor en el domicili del litigi sota una fòrmula de lloguer social.

L’Ajuntament també pren mesures com sol·licitar al Jutge Degà que faci arribar mensualment als Serveis Socials una relació dels processos judicials que podrien finalitzar amb el desnonament de persones residents en Sant Just Desvern i que procedeixi a la suspensió de qualsevol acte de desnonament mentre no es verifiquin les clàusules abusives d’alguns contractes hipotecaris. També preveu assessorar als afectats.

Deixar d’operar amb les entitats bancàries que promoguin desnonaments de la residència habitual de persones empadronades a Sant Just és una de les mesures que preveu la moció.  El cessament d’operacions es realitzaria per a aquells productes que no estiguin subjectes a cap tipus de penalització per rescissió contractual.  D’altra banda, també es sol·licita al jutjat que no requereixi a la Policia Local per prestar suport en aquests tipus de llançaments hipotecaris i es donarà suport jurídic als agents policials que actuïn en aquests casos.

Els grups municipals que van donar suport a la moció van ser els grups formats per l’Equip de Govern (PSC, ICV i Junts per Sant Just) i el Partit Popular, mentre que CiU va votar en contra.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here