El fotògraf, veí d’Esplugues de Llobregat, ha guanyat aquest certamen amb una sèrie de fotografies de bassals d’aigua amb el reflex de Montjuïc

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]U[/dropcap]na sèrie de fotografies de bassals d’aigua amb el reflex de Montjuïc ha guanyat el XIIè Premi Grand Marina de Fotografia 2012. El fotògraf d’Espluges de Llobregat Joan Pastor és l’autor de l’obra, “una composició senzilla, suau, en blanc i negre i sense estridències”, segons ha explicat ell mateix.

El segon premi ha recaigut en una rectilínia sèrie de diferents perspectives i detalls del Macba i el tercer en un seguit de rostres o mirades captats a diferents racons de Barcelona. Set fotògrafs més han rebut un accèssit. Les deu sèries guanyadores s’exposaran a l’Eurostars Grand Marina Hotel 5 estrelles Gran Luxe que s’ha inaugurat aquesta setmana, coincidint amb el lliurament dels premis.

Un total de 195 obres han participat al XIIè Premi Grand Marina de Fotografia 2012, que enguany estava dedicat al tema ‘Mirades de Barcelona’. Només 10, però, han estat seleccionades pel jurat i premiades.

El primer premi, dotat amb 4.000 euros, ha estat per Joan Pastor, l’autor d’una sèrie de tres imatges de bassals d’aigua on es reflecteix Montjuïc. Segons ha detallat Pastor, són tres fotos en una imatge: per una part l’aigua i la seva textura; per altra banda el reflex del palau i les torres, i finalment la vida quotidiana, que queda expressada a la part superior de les fotos.

El segon premi ha estat per a una sèrie de diferents perspectives i detalls del Macba obra de Carles Berdú, i el tercer premi ha recaigut en Marc Balló per tres fotos a les escultures de Roy Lichtenstein, Joan Miró i Antoni Llena.

Els set accèssits concedits pel jurat han estat per Francesc Soler, Javier Sánchez, Llorenç Conejo, José Reyes, Diego Pedra, Jesús Martín i Xavi Ballester. Les deu sèries guanyadores formaran part de l’exposició que es podrà veure al lobby bar de l’hotel durant els propers dos mesos.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here