Els carrers del Prat, Molins de Rei, Gavà, Sant Boi, Collbató, Esplugues, Olesa, Pallejà, Sant Esteve Sesrovires, Cornellà, Vallirana i Sant Feliu oferiran el 14, 15 i 16 de desembre parades de tot tipus per preparar l’arribada de les festes

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]ncara que faci fred el proper cap de setmana no hi ha excuses per quedar-se a casa, ja que dotze municipis de la comarca han programat fires i mercats que ompliran d’ambient pre-nadalenc els carrers del Baix Llobregat.

El divendres 14 a la tarda s’inagurarà la 39a Fira Avícola de la Raça Prat al Prat de Llobregat, una cita anual d’exposició i venda de pollastres i capons que ha jugat un paper clau per a la recuperació, consolidació i difusió del pollastre del Prat en la darrera etapa de la seva història. També hi haurà activitats gastronòmiques i se celbrarà la 10a Mostra d’Entitats i la 25a Mostra Comercial i Fira Artesanal, una fira multisectorial amb més de 2.100 m2. La Fira Avícola de la Raça Prat es podrà visitar divendres 14 de desembre en horari de 19 a 21 hores, i dissabte 15 i diumenge 16 en horari de 10 a 21 hores.

A Gavà, en el marc de la Festa Major d’Hivern de la localitat, des de divendres 14 fins diumenge 16, la Rambla acollirà, en horari d’11 a 21.00 hores, el Mercat de Sant Nicasi, en el qual participen una seixantena de parades de regals nadalencs i que compta també amb un ampli programa d’activitats infantils i d’animació al carrer.

A més, la rambla Rafael Casanova de Sant Boi, com cada divendres de 15 a 20 hores, acollirà el Mercat de Pagès, amb productes agrícoles, fruites i hortalisses de l’horta del Baix Llobregat, una iniciativa de l’Ajuntament en col·laboració amb la Cooperativa Agrària Santboiana, la Unió de Pagesos i el Parc Agrari del Baix Llobregat.

Dissabte 15 i diumenge 16, les fires continuen

Durant el cap de setmana, a més de la Fira Avícola de la Raça Prat i el Mercat de Sant Nicasi, l’oferta de fires i mercats del Baix Llobregat s’amplia amb propostes a Collbató, Esplugues de Llobregat, Olesa de Montserrat, Pallejà, Sant Esteve Sesrovires, Cornellà, Vallirana i Sant Feliu.

Així, durant dissabte, de 10 a 21 hores, la Rambla del Carme d’Esplugues de Llobregat acollirà la Fira de Nadal de la ciutat, amb parades d’artesans i també, en el mateix espai, el Sona Nadal: un escenari obert a totes les associacions, grups o persones que a títol individual vulguin interpretar alguna nadala o repertori propi.

També Olesa de Montserrat celebra dissabte, d’11 a 20 hores, al carrer Salvador Casas i a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay, la seva Fira de Nadal 2012, que inclou parades d’artesania i productes nadalencs, una parada de venda de figures per al pessebre, actuacions i una campanya de recollida de roba per a infants.

Tot i que algunes fires tenen una arrelada història al Baix Llobregat, d’altres són noves i comencen aquest any a caminar. És el cas de la Fira de Nadal de Sant Esteve Sesrovires, que se celebra per primera vegada i que estarà dedicada als objectes d’ornamentació nadalenca, d’artesania i fets amb material reciclat, dolços, productes d’elaboració pròpia i de tradició popular.
El recinte firal ocuparà els carrers del centre urbà i restarà obert el dissabte 15 de desembre de les 10 a les 20 hores.

Centre d’Interpretació de l’Oli de Collbato | Foto: Oficina de Turisme de Collbató

Aquest cap de setmana se celebra també la VII Fira de Nadal Tradicional i I Fira de l’Oli de Collbató, on els visitants podran gaudir del mercat tradicional, demostració d’antics oficis, d’atraccions infantils, tallers infantils participatius, visites guiades al molí, passejades pel nucli històric de Collbató i tastos de l’oli de Collbató, d’una gran qualitat i gust característic. Les fires se celebraran dissabte i diumenge als carrers del nucli antic de 10 a 21 hores.

També es podrà visitar la Fira de Nadal de Molins de Rei, que enguany arriba a la 8a edició, on es podran trobar productes tradicionals de les festes nadalenques, com arbres i plantes de nadal, figures de pessebre, guarniments nadalencs, regals, dolços, torrons, etc. La Fira es durà a terme a la plaça de la Creu i al carrer Major, de 10 a 20.30 hores el dissabte, i fins a les 14.00 hores el diumenge.

En el cas de Pallejà, la Sala Paladius, dissabte en horari de 16 a 21 i diumenge en horari de 10 a 14 hores, serà l’escenari de la Fira de Nadal de la localitat, organitzada per Pallejà Comerç amb el suport de l’Ajuntament.

Diumenge 16 de desembre, a Cornellà de Llobregat s’hi celebra la Fira de Santa Llúcia, organitzada pel Grup de Pintors de Cornellà a la plaça de l’Església, on durant tot el dia hi haurà parades d’artesania i productes nadalencs, activitats, tallers infantils i nadales.

A Sant Feliu de Llobregat, la Fira de Nadal, amb productes tradicionals nadalencs, es podrà visitar aquest diumenge a la Plaça de la Vila des de les 10 a les 14 hores; i a Vallirana, el carrer Riu Llobregat, també de 10 a 14 hores, acollirà la 3a edició de la Fira de Sant Llúcia, amb parades d’artesania, mercat d’oportunitats i esmorzar popular.

El programa complet de totes les fires i mercats de Nadal es pot consultar a l’agenda d’elBaix.cat.

Fotografia: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here