Es tracta d’una iniciativa pionera gràcies a la qual les famílies comptaran amb un punt de suport integral que distribuirà aliments frescos i oferirà allotjament d’urgència i acollida nocturna

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l passat 5 de desembre, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz (PSC), i el president de Creu Roja Baix Llobregat, Josep Maria Salas, van signar el conveni entre les dues institucions per impulsar aquest nou servei. Amb aquest acord, el consistori aporta 6.000 euros per garantir el lloguer del local (actualment ja existia un acord per a la distribució d’aliments no frescos).

Aquest nou punt de suport a les famílies amb risc d’exclusió social realitzarà una atenció més global dels casos ja que es coordinarà la tasca amb els Serveis Socials municipals. Les famílies ateses rebran “kits” específics per alimentació d’adults, per alimentació infantil i productes d’higiene per a la llar.

Quan el servei funcioni a ple rendiment, inclourà allotjament d’urgència i acollida nocturna i allotjament en casos d’activació de serveis especials per onada de fred. Es preveu que el nou servei entri en funcionament en un mes, un cop finalitzin els treballs d’adequació del local, situat a l’Avinguda València.

Durant la presentació en Josep Maria Salas, l’alcalde i la regidora de Serveis Socials, Carme Madorell, van destacar que aquest centre és fruit dels valors de la innovació i de la col·laboració institucional i social, ja que és imprescindible comptar amb la tasca dels voluntaris. Alhora, van voler assenyalar que es tracta d’una resposta i d’un servei concret que permetrà oferir a un elevat nombre de famílies, tot donant compliment a una de les mesures proposades pel Consell de Seguiment de la Crisi de Molins de Rei.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here