Avui es presenta en un acte públic el Programa Post Alta de Càncer de Mama (Can Massallera, 18 hores). Aquest nou servei ofereix una atenció integral continuada a les dones que han superat un càncer de mama

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Centre d’Assistència Primària Montclar serà l’encarregat de dur el nou Programa a terme, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Boi.

Especialistes de referència

El programa assigna dos especialistes de referència a les dones que han rebut l’alta hospitalària després de la malaltia. Aquests especialistes (ginecòleg/a i infermer/a) formen part de l’equip d’Atenció Sexual i Reproductiva (ASSIR) del CAP Montclar.

Protecció, seguiment i orientació

L’equip és un punt de referència per a aquestes dones que sovint tenen un alt sentiment de desprotecció. Es fa un seguiment continuat de la seva salut i se’ls proporciona orientació sobre aspectes relacionats amb la sexualitat, la contracepció, la reproducció, l’alimentació o les possibles seqüeles psicològiques i afectives.

Alta supervivència

El càncer de mama és la principal causa de càncer entre les dones de Catalunya i dels països desenvolupats (28% dels nous casos). La detecció en etapes cada cop més precoces i la millora dels tractaments són les causes principals de l’alta supervivència, que se situa en el 80% als 10 anys de rebre l’alta mèdica.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here