Es tracta d’una iniciativa de les AMPES de les escoles La Roureda i Vinya del Sastret, que portarà als infants a cantar aquesta tarda pels carrers del centre urbà

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]es AMPES de les escoles La Roureda i Vinya del Sastret recuperen aquest any la tradició dels Nicolaus i les Llúcies amb una cantada conjunta que se celebrarà aquesta tarda pels carrers de la localitat.

Els Nicolaus i les Llúcies és una tradició que se celebrava a Sant Esteve Sesrovires quan s’aproximava el Nadal. Els nens sortien a cantar pel carrer el 6 de desembre, dia de Sant Nicolau, i les noies feien el mateix el 13 de desembre, el dia de Santa Llúcia. En grups petits, els infants portaven un cistell sota el braç i recollien allò que els veïns els donaven, com ara ous, fruits secs, peces de fruita i, de vegades, una mica de diners.

Després d’anys sense celebrar-se, aquest any les associacions de pares i mares de les escoles La Roureda i Vinya del Sastret recuperen la tradició. En aquesta ocasió els nens i nenes cantaran junts el mateix dia, en concret, aquesta tarda a les 17.00 hores. El recorregut començarà a la plaça Xic Mateu per després passar pel carrers Germans Bach, Avinguda Montserrat, Sant Joan, Pau Costas, plaça de Doctor Tarrés/Ajuntament, Serafí Julià i de nou plaça Xic Mateu.

Amb tot allò que recullin al cistell, els infants celebraran un berenar el 21 de desembre, a la sala Domènech i Estapà, on també participaran en diferents tallers.

La recuperació de la tradició dels Nicolaus i les Llúcies és una iniciativa de les AMPES de La Roureda i Vinya del Sastret,  en col·laboració amb Coral Sant Esteve, Coral Infantil, Grup Posa’t al Dia i Patronat Municipal.

Fotografia:  Un grup de Llúcies l’any 1961 a Sant Esteve Sesrovires (imatge cedida per Salvador Codina)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here