Amb aquesta acció que el porter del Barça tirarà endavant amb l’Ajuntament es finançarà la pràctica esportiva a nens i nenes i jovent de famílies de la ciutat sense recursos o en risc d’exclusió social

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l porter del FC Barcelona, Víctor Valdés i l’Alcalde de Gavà, Joaquim Balsera van presentar ahir, a la sala de Plens, enmig d’una gran expectació, les beques Víctor Valdés-Ciutat de Gavà.

Es tracta d’un conveni que contempla una ajuda econòmica total de 40.000€, dels quals 20.000€ es donaran aquesta temporada i els restants, la següent. El projecte que segons va precisar l’alcalde Joaquim Balsera “va sorgir fa un any, arran d’una conversa on Víctor va expressar-me la seva voluntat de col·laborar amb la ciutat” té com a finalitat “col·laborar amb les famílies que per la seva situació econòmica no poden afrontar les despeses que suposa que els seus fills i filles practiquin esport ja sigui a la competició escolar o federada”.

D’aquesta manera, va explicar el jugador blaugrana “vull garantir que tots els infants puguin fer esport a la seva ciutat” una pràctica que, a més de saludable, contribueix a la transmissió de valors com l’esforç, la voluntat de superació i la companyonia.

L’alcalde Joaquim Balsera i el porter del Barça van coincidir en la necessitat de promocionar la pràctica esportiva en moments de dificultat econòmica com els actuals. Balsera va explicar que “els beneficiaris de les beques seran infants d’entre 6 i 12 anys”, dels quals “a Gavà sen comptabilitzen uns 3700. D’aquests prop de 2000 practiquen algun esport”.

Víctor Valdés va dir  que està “molt il·lusionat per poder fer quelcom per Gavà” i va voler “agrair a Balsera la seu ferm interès per fer possible aquest projecte” que s’ha compromès a poder perpetuar “més enllà dels dos primers anys acordats”. Valdés va considerar que “es tracta d’una projecte molt especial que contribuirà a evitar que molts infants, per falta de recursos, no puguin fer esport amb els seus companys, amb tot el que això implica en aquestes edats”.

La beca s’adreça així a nens i nenes entre 6 i 12 anys empadronats/des a Gavà i inscrits/tes en un club de la ciutat, en una de les escoles esportives municipals o en activats esportives dels centres educatius que es realitzen fora de l’horari lectiu. Poden demanar els ajuts tant els tutors legals de l’infant com les entitats a les quals pertanyen. Les beques subvencionaran el pagament parcial de la inscripció, amb un màxim de 100 euros en el cas dels clubs esportius, i de 50 euros en el cas dels centres educatius on es realitza la pràctica esportiva.

Les persones interessades podran presentar la sol·licitud de la beca i la documentació requerida a partir de l’11 de gener de 2013 a l’Oficina d’Atenció Ciutadana situada a l’Ajuntament de Gavà.

 

Foto titular: pàgina web de l’Ajuntament de Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here