Racons Públics planteja la recuperació i la dinamització per a l’ús públic de llocs degradats, desatesos, oblidats o poc valorats de municipis de l’Àrea Metropolitana

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l concurs de disseny urbà Racons Públics, promogut pel Foment de les Arts i el Disseny (FAD) per millorar dotze espais de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, se centrarà durant aquest mes de gener en Esplugues de Llobregat.

Es tracta d’un concurs de participació ciutadana que té per objectiu recuperar la dinamització per a l’ús públic de llocs degradats, desatesos, oblidats o poc valorats, amb la voluntat d’obrir la disciplina urbanística a altres àrees del coneixement, de les ciències i de les arts i alhora recuperar 12 enclavaments significatius de sis municipis de l’entorn metropolità.

En la seva tercera convocatòria, corresponent a l’edició 2012-2013, el concurs del FAD se centra en la recuperació dels baixos del Pont d’Esplugues i de la plaça de Santa Magdalena.

Aquest espai, per on passava l’antiga carretera cap a Cornellà va perdre la seva funció essencial de desviament a partir des de les obres del tramvia i de la rotonda a l’entrada d’Esplugues (2003-2004). Ara es tracta d’un camí alternatiu que s’ha acabat convertit en aparcament de cotxes i que també serveix d’accés al parc del Torrent d’en Farré, una intervenció dels anys 90 que s’ha mantingut com a parc natural amb el propòsit d’unificar barris desconnectats.

Totes les persones que vulguin participar en la convocatòria han d’enviar les propostes al FAD abans del 31 de gener a través del web del concurs, on també es poden consultar les bases per participar-hi. S’admet tota mena de material —gràfic, literari, arquitectònic…— i es recomana que les despeses a realitzar en el projecte de recuperació no sobrepassin els 180.000 euros.

En cada convocatòria, un jurat de preselecció escull quatre projectes finalistes que seran publicats a EL PERIÓDICO i a la pàgina web del concurs. Al final de la convocatòria, dotada amb un premi de 1.000 euros, el jurat escollirà la proposta guanyadora tenint en compte criteris com la viabilitat, la visibilitat, l’originalitat, la durabilitat, la sostenibilitat i la complexitat. A més, el públic també pot votar aquella proposta que més li agradi a través del web.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here