El segon diumenge de cada mes el castell es pot visitar de forma gratuïta en horari de matí i tarda

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]quest diumenge, 13 de gener, d’11 a 14 hores i de 17 a 19 hores, es realitza una jornada de portes obertes al castell de Castelldefels, un referent cultural i artístic de la ciutat.

L’Ajuntament de Castelldefels el va comprar l’any 1988 i l’any següent va promoure l’estudi històric i arqueològic del conjunt, així com un projecte per rehabilitar i restaurar l’església.

Les obres van consistir en reconstruir les parts afectades i en retornar els colors originals als diversos cossos: blanc a l’obra romànica i blau a la capella de la Salut. A l’interior es va adequar el presbiteri de manera que també es poguessin veure les ruïnes ibèriques i romanes que hi ha al subsòl. Així mateix, es va rehabilitar la capella de la Salut, tenint cura de les pintures neoclàssiques i dels grafits de la Guerra Civil de 1936-39.

El castell, que vol convertir-se en una atracció turística que contribueixi al desenvolupament local, ha conclòs la seva tercera fase d’obres de recuperació, que han permès el condicionament de tots els espais interiors de la planta baixa -on s’ubicarà el centre d’Interpretació de la Història de la ciutat- i la coberta mirador. També s’han condicionat les terrasses de la coberta amb baranes de protecció amb l’objectiu que puguin ser visitades.

El castell s’alça en el punt més alt d’un turó, en posició dominant sobre la franja costanera entre el massís del Garraf i Barcelona. La meitat meridional del castell està constituïda per la capella, originàriament romànica, d’una nau i transsepte, i les dependències annexes: la rectoria, la sagristia, el cementiri i el pati d’accés.

Un seguit de camins de passeig pugen fins el Parc del Castell, en diferents recorreguts, rics en vegetació amb espècies exòtiques com la lagundària i el margalló. El cim del turó és doncs un punt òptim per a l’observació del massís del Garraf, la serra de Collserola, el pla de Barcelona, la muntanya de Montjuïc, el Delta del Llobregat i la línia de la costa.

L’entrada per a la jornada de portes obertes d’aquest diumenge és gratuïta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here