S’han recollit més de 5000 signatures que seran entregades a l’Ajuntament de la localitat baixllobregatina aquest dijous a les 19 hores. També es farà simultàniament, una concentració en contra del tancament d’aquest cinema històric del Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n el manifest que subscriuen les signatures, es defensa que amb 42 anys de vida, el Cine Pisa és l’única sala de cinema tradicional i de qualitat que queda a Cornellà, després de la desaparició de les sales Titan, Edison, Avenida, entre d’altres.  “L’ajuntament de Cornellà de Llobregat vol tancar i enderrocar aquesta sala de cinema per fer-hi habitatges, enderrocant alhora una part de la nostra història”, afirma @SalvemelPisa.

Així doncs, un grup de ciutadans i ciutadanes preocupats per la cultura, s’han organitzat per demanar que el Cine Pisa no es tanqui. Els motius que els porten a demanar-ho són el valor sentimental i històric d’aquest espai, la massificació del barri -Sant Ildefons-, i la importància de potenciar la cultura i l’oci alternatiu.

Segons defensa el manifest, donades les característiques de la societat actual es necessiten punts d’oci a la ciutat. En aquests moments el Cine Pisa és un punt d’oci pels barris Sant Ildefons, Gavarra i Pedró. La zona on està emplaçat el Cine Pisa es troba molt massificada en l’actualitat i necessita un espai d’oxigenació, que en aquests moments el dóna la sala de cine. A més, el Cine Pisa té un valor històric i sentimental que segons les persones que integren el moviment @SalvemelPisa, no s’ha de passar per alt, ja que moltes persones de Cornellà i del Baix Llobregat van veure la seva primera pel•lícula en aquest cine, per exemple.

La Plataforma també defensa la qualitat del cinema que ofereix el Pisa. És important tenir en compte que el Cine Pisa no ofereix la mateixa qualitat de cinema que altres sales de la ciutat, ja que té grans sales i una molt bona qualitat de so i d’imatge on es pot gaudir d’una tarda de cinema. El Cine Pisa és un punt de referència per moltes persones de fora de la ciutat, tant per tractar-se d’un cinema amb qualitat com per ser un edifici amb anys d’història.

Donada la previsió de construcció d’habitatges en la zona que ocupa actualment el Cine Pisa, la Plataforma es mostra taxativa: “es construiran habitatges en detriment de la cultura” i defensen que existeixen a Cornellà altres espais on també s’ha projectat la construcció d’habitatges i, tot i que són necessaris, s’ha d’evitar la massificació deixant espai per punts d’oci. També defensem la necessitat de potenciar la cultura i l’oci alternatiu que són bàsics pel desenvolupament de la societat. El Cine Pisa és un espai molt apte per dur a terme aquesta tasca i la seva desaparició repercutiria directament aquest objectiu.

Per tant, demanen que es mantingui en peu el Cine Pisa i proposen projectes alternatius per potenciar tant el cinema de qualitat com la cultura a la ciutat de Cornellà de Llobregat.

Aprofitant els diferents espais dels que gaudeix l’edifici del Cine Pisa es podrien realitzar activitats entorn de la cultura com habilitar una sala per fer teatre, per fer exposicions o inclús realitzar activitats del centre cívic de Sant Ildefons en alguna de les sales del cinema.  A més, es podrien realitzar cicles de cinema clàssic, de cinema en català, de pel•lícules infantils adreçades a les escoles o de pel•lícules per la gent gran. També es podria transformar en una sala de cinema alternatiu a l’estil del Cine Verdi o Renoir o en un espai de Cinefòrum.

Per poder dur a terme aquest projecte demanen el recolzament per part dels ciutadans i les ciutadanes de Cornellà de Llobregat i dels pobles veïns, i per això recullen signatures en contra del tancament i demolició del Cine Pisa i a favor de potenciar la cultura i els espais d’oci de la ciutat.

Mitjançant les xarxes socials i el suport change.org, s’han aconseguit les més de 5000 firmes que s’entregaran. Aquest és l’enllaç on es pot deixar la signatura per demanar que el Pisa no tanqui definitivament les seves portes.

Ara, sembla que un recurs interposat per CAPRABO, a qui afecta l’enderroc i la reparcel.lació de la zona del cinema, pot aturar temporalment el procés de demolició, fins que es resolgui el conflicte. Aquest és el marge que tindrà la Plataforma Salvem el Pisa per intentar aturar la desaparició d’aquest cinema de més de 40 anys d’història.

[twitter count=”5″ user=”@SalvemelPisa”]

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here