El cicle s’iniciarà aquest gener de 2013, amb la DO Empordà i anirà recorrent 25 biblioteques de tot Catalunya. Al juny, arribarà el torn de la DO Penedès, a la biblioteca Francesc Pujols de la vila baixllobregatina de Martorell

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]l llarg de tot l’any 2013, vint-i-cinc biblioteques corresponents a  dotze denominacions d’origen catalanes, combinaran els plaers de la lectura amb els del bon vi a través de propostes com ara tertúlies literàries, trobades amb autors, exposicions, rutes per cellers, recitals de poemes, concerts o tastos de vins.

Mes a mes, es traçarà un circuit per les denominacions d’origen i les biblioteques, i també per unes edicions limitades d’ampolles embotellades especialment per a “Biblioteques amb DO”.

L’objectiu, segons el director general de l’INCAVI, Jordi Bort, és “impulsar el vi català i aconseguir que cada vegada sigui més demandat”.

Les activitats començaran aquest mes de gener a les biblioteques de l’Empordà. Per altra banda, dotze dels 25 centres oferiran ampolles de vi expressament elaborades per a l’ocasió.

Diverses localitats del Baix Llobregat formen part de la DO Penedès

Parlar del Penedès és parlar d’una de les regions vinícoles de més producció i projecció internacional de Catalunya. Les vinyes s’enfilen per pujols ondulants des del mar fins a Montserrat en uns terrenys òptims per al conreu. La diversitat de vins és la característica més destacada d’una zona gran productora de vins blancs.

Diversos municipis del Baix Llobregat formen part d’aquesta coneguda DO: Abrera, Castellví de Rosanes, Cervelló, Corbera de Llobregat, Martorell, Sant Esteve Sesrovires i Vallirana

Així, la Biblioteca Francesc Pujols de Martorell acollirà el  dilluns 17 de juny, a les 18 h, el Club de lectura sobre El Celler, de Noah Gordon. L’acte s’acompanyarà d’una copa de vi i de taps de cava de xocolata. El divendres 21, a les 18 h, es podrà gaudir de l’Hora del Conte, relacionada amb el vi, el raïm i la verema, i un curs d’iniciació al tast.

A més, durant tot el mes hi haurà una exposició sobre el vi a la biblioteca i recomanacions relacionades amb el vi (fotos i passatges de llibres) a través de la seva Pàgina de Facbeook.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here